Main menu and utilities

Main menu

Den største kjærlighetshistorien av dem alle

Opplev Shakespeares episke fortelling om umulig kjærlighet i suksessregissør Sigrid Strøm Reibos iscenesettelse.

Kjærligheten kan få deg til å risikere alt du er og alt du har. Bare spør Romeo og Julie.

De er unge. De er stormforelsket. Og som alle ungdommer – de har verden for sine føtter. Ingenting er umulig. Men kjærligheten deres er forbudt. Én natt er alt de får.

William Shakespeares kjærlighetshistorie fra slutten av 1500-tallet har blitt en inspirasjon for nesten alle historier vi kjenner om ung og umulig kjærlighet. Når Nationaltheatret og Riksteatret går sammen om å spille originalhistorien, er det med et stort ensemble og satt i scene av en Norges mest ettertraktede regissører.

Sigrid Strøm Reibo er kjent for å gjøre klassikerne tilgjengelige for et stort publikum. Hun står bak prisbelønte teateroppsetninger som Orlando på Rogaland Teater og Som dere vil på Nationaltheatret, og publikumsfavoritten Peer Gynt på Gålå. Nå skal hun gi oss en ung og frisk versjon av Romeo og Julie, med Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum som de unge elskende – tro mot originalen og troløs mot alle som tror de kjenner historien!

Etter premieren på Nationaltheatrets hovedscene, skal Romeo og Julie med Riksteatret besøke 50 steder over hele landet.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

 • «Frisk, ungdommelig og imøtekommende. Skuespillerne er fremragende.»

  Shakespearetidsskriftet
 • «Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum imponerer som Romeo og Julie.»

  Dagbladet

 • «Reibo, scenografen og lysdesigneren har skapt mange utsøkte tablåer. Sjur Miljeteigs atmosfæriske og diskrete miks av elektroakustikk, madrigaler og kirkemusikk løfter handling og situasjoner.»

  Aftenposten
 • «Ensemblet spiller frem en kjærlighetshistorie som strammer seg hardt og vakkert til, og som står igjen som en voldsom tragedie fortalt gjennom åpen tilnærming og vakre bilder.»

  NRK
 • «Det er action, det er kjærlighet, det er lek og det er alvor.»

  Scenekunst.no
 • «Publikum får vakre bilder, så vakre at de slår pusten ut av en»

  Teaterungdom

Musikere

Sjur Miljeteig/Øystein Skar

Video

 • Få en smakebit på forestillingen

  Gled deg til en ung og frisk versjon av Romeo og Julie, i Sigrid Strøm Reibos regi – tro mot originalen og troløs mot alle som tror de kjenner historien.

 • – Det er noe alle vil kjenne seg igjen i

  Se intervju med skuespillerne Herbert Nordrum og Hanna-Maria Grønneberg om Romeo og Julie.

 • – Utrolig vakre bilder

  Se hva publikum sier om Romeo og Julie.

Produksjonslag, Riksteatret

Produsent: Rebecca Mathisen.

Inspisient og turnéleder: Christian Venge. Produksjonsassistent og sufflør:  Rasmus Ofstad Feidje. Scenemester: Roger Torsteinsen. Lysmester: Cathrine Godager. Lydmester: Morten Haug Serigstad. Kostymeansvarlig: Gro Sundre, Line Jeanette Antonsen. Maskeansvarlig og oppsetningsleder: Erika Brathole. Rekvisitør: Stine Bakken. Kommunikasjonsansvarlig: Lise Juvet og Mette Hægeland Blom.

Produksjonslag, Nationaltheatret

Produsent/teknisk produsent: Ola A. Neegaard.

Inspisient: Christina Johannessen. Maskør: Wibke Schuler. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Lydansvarlig: Mari Røsjø. Scenemester: Andreas Eskeland, Kjell Gunnar Høen. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. DKS-ansvarlig: Kari Nordberg Svendsby. Forestillingsansvarlig kostymer: Linda Braseth.

Pressebilde

Romeo og Julie

Herbert Nordrum og Hanna-Maria Grønneberg.

Foto: Trine Hisdal

Last ned bildet