Hopp til innhold
125 år
Nationaltheatrets podkast

Lytt til teatrets podkast!

I Nationaltheatrets podkast «Teaterprogrammet» kan du gå i dybden på forestillinger og tematikk som utspiller seg på teatrets scener.

Ønsker å forberede deg før du skal i teatret? Eller kanskje du har sett en forestilling og hungrer etter mer? Bli bedre kjent med produksjonene på Nationaltheatret i podkasten «Teaterprogrammet». Her finner du lyddrama, reportasjer, introduksjoner og samtaler.

Søk opp «Teaterprogrammet» i din foretrukne podkastspiller, eller følg en av lenkene her for å finne alle våre episoder: 

Aktuelle episoder:

Vi er fem – skaperverk på speed

I denne episoden får du en introduksjon til teaterforestillingen Vi er fem, som er basert på Mathias Faldbakkens prisbelønte og kritikerroste roman med samme navn. Faldbakkens verk har blitt kalt en «bygdefortelling på speed» og er en herlig original og uforutsigbar historie, som ikke ligner på mange historier du har hørt før. Samtidig føyer den seg inn i en lang rekke av skapelsesberetninger og man kan finne paralleller til en rekke myter og fortellinger opp gjennom historien.

Spesialepisode: Per Christian Ellefsen

Journalist Kari Slaatsveen møter skuespiller Per Christian Ellefsen, som fyller 70 år og spiller sin siste rolle som fast ansatt skuespiller på Nationaltheatret, før han går av med pensjon. Her kan du bli bedre kjent med den folkekjære skuespilleren, som forteller om livet på scenen, rollen Elling, hans interesse for fugler og fuglesang, og hvordan det blir å gå av med pensjon. Han avslører også hva han ville gjort hvis han ikke hadde blitt skuespiller! Blant annet!

Fosse på 40 minutter

I denne spesialepisoden i anledning utdelingen av Nobelprisen i litteratur til dramatiker og forfatter Jon Fosse, loser vi deg gjennom alle Jon Fosses dramatiske verk. Len deg tilbake i båten og la skuespiller Thorbjørn Harr ro deg trygt gjennom over 50 verk – på under 40 minutter! Marika Enstad og Trond Espen Seim leser utdrag fra stykkene, og Helene Bergsholm er stemmen til Fosse selv. Gratulerer med velfortjent pris, Jon Fosse, vi gleder oss til fortsettelsen!

En julefortelling – julehistorien over alle julehistorier

Her får du en introduksjon til En julefortelling av Charles Dickens. Du får blant annet høre hvordan verket ble til, og hva som har vært viktig når julefortellingen over alle julefortellinger skulle tas til scenen. Regissør Maren Bjørseth forteller selv om arbeidet med forestillingen – og til slutt møter du selveste Scrooge, skuespiller Anne Krigsvoll, som i En julefortelling gjør sin siste rolle som fast ansatt på Nationaltheatret før hun går av med pensjon.

Julemiddag – alle tiders julebord

Publikumssuksessen Julemiddag har nærmest blitt som juletradisjon å regne på Nationaltheatret, og i høst spilles den på Hovedscenen. Forestillingen følger en stavangerfamilie gjennom 100 år – gjennom store historiske hendelser som andre verdenskrig og sosialdemokratiets inntog, og i de helt nære relasjonene med tenåringsoppgjør og moderne familiekonstellasjoner. Men det mange kanskje ikke vet, er at forestillingen er en ren og skjær øvelse i grunnleggende skuespillerferdigheter. Hør regissør Tyra Tønnessen fortelle mer om hvordan denne generasjonsforestillingen ble til – dette alle tiders julemiddagsbordet.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...