Main menu and utilities

Main menu

Min Side
Handlekurv

Lytt til teatrets podkast

I Nationaltheatrets podkast «Teaterprogrammet» kan du gå i dybden på forestillinger og tematikk som utspiller seg på teatrets scener.

Kanskje du har sett en forestilling og hungrer etter mer, eller kanskje du ønsker å forberede deg før du skal i teatret? Bli bedre kjent med produksjonene på Nationaltheatret i podkasten «Teaterprogrammet». Her finner du lyddrama, reportasjer, introduksjoner og samtaler.

Søk opp «Teaterprogrammet» i din foretrukne podkastspiller, eller følg en av lenkene her: 

Spotify small logo
Spotify
apple small logo
Apple
acast logo small
Acast
pocket casts logo small
Pocket casts
breaker logo small
Breaker

Salongsamtale: Damer som drikker – i litteraturen:

Hva er det som er så ille med en dame som drikker? Og hvorfor skjenker Nina Lykke og Vigdis Hjorth romankarakterene sine så fulle – så ofte?

Lytt til salongsamtalen «Damer som drikker – i litteraturen», inspirert av forestillingen Full spredning, dramatisert av Tyra Tønnessen, etter Nina Lykkes roman.

Du møter Nina Lykke (forfatter), Vigdis Hjorth (forfatter), Akiah Astral Ottesen Berg (spesialist i klinisk psykologi) og Ida Pallin Bostadløkken, (bokhandler, litteraturformidler og journalisten bak podkasten «Damer som drikker»).

Ny sesong – nytt teaterprogram:

Episode 2: Jordoppphimlesang – lengsel etter fest og fellesskap

I denne episoden blir du kjent med det nyskrevne stykket Jordopphimlesang av Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist. Forestillingens dramaturg Oda Radoor forteller deg hvorfor Kanonhallen på Løren er det kuleste stedet du kan befinne deg i vår, skuespillerne gir deg noen smakebiter fra stykket og vi skal så klart forsøke å oppklare hva ordet «Jordopphimlesang» egentlig betyr.

Episode 1: Hamlet – det komplette teaterstykket?

I første episode har formidler Gunhild Kilde hanket inn dramaturg Hege Randi Tørressen for å diskutere verdens kanskje mest kjente skuespill, William Shakespeares Hamlet. I tillegg får du noen smakebiter fra forestillingen som settes opp på Nationaltheatrets hovedscene i disse dager, i regi av Johannes Holmen Dahl.

Tidligere episoder:

Lyddrama: Vi hjemløse:

Vildanden – prosessen bak en forestilling:

Salongsamtaler:

Se hele podkaststrømmen i Acast her: