Main menu and utilities

Main menu

Omvisninger for alle

En vandring i fotsporene til Ibsen, Bjørnson og Foss

Se alle ordinære omvisninger
  • Kjøp billett

Ser du etter noe å gjøre i Oslo? Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj!  

Omvisningen tar deg med til noen av teatrets unike rom og scener, som for eksempel Kongelosjen som ellers er lukket for publikum, og til en sniktitt på selveste Hovedscenen. Du får også bokstavelig talt gå i Ibsen og Bjørnsons fotspor og høre spennende historier fra teatrets åpning i 1899, fra okkupasjonen under andre verdenskrig og fra i dag – for kanskje du lurer på hvordan et moderne, rehabilitert Nationaltheater vil kunne se ut i fremtiden? Omvisningen vil også ta for seg teaterbyggets arkitektur og den unike kunstsamlingen som henger på veggene, og du får se nærmere på rekvisitter, parykker og kostymer i våre detaljrike teaterutstillinger!

Ingen omvisninger på Nationaltheatret er like. Rundturen skjer på teatrets premisser; sceneprøver eller sceneteknisk arbeid kan påvirke hvilken rute omvisningen tar. Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Pris voksen: 140 kr.
Pris barn (til og med 18 år), skoleelev, student og honnør: 70 kr.

Alle er velkommen på omvisning. Nationaltheatret er et gammelt bygg, og under omvisningene er det dessverre noe begrenset tilgang til heis og andre hjelpemidler. Har du spesielle behov si fra på forhånd på e-post: omvisning@nationaltheatret.no

Vi ber alle våre besøkende vennligst om å bruke munnbind i det du ankommer teatret og gjennom hele omvisningen.

Vi gjør også oppmerksom på at det dessverre ikke er mulig å ha med barnevogn på omvisningen.

Bli med på digital omvisning: