Omvisninger for alle

En vandring i fotsporene til Ibsen, Bjørnson og Foss

Se alle datoer

Ser du etter noe å gjøre i Oslo? Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj!

Omvisningen tar deg med til noen av teatrets unike rom og scener, som for eksempel Kongelosjen som ellers er lukket for publikum, og til en sniktitt på selveste Hovedscenen.

Du får også bokstavelig talt gå i Ibsen og Bjørnsons fotspor og høre spennende historier fra teatrets åpning i 1899, fra okkupasjonen under andre verdenskrig og fra i dag – og hvordan vil et moderne, rehabilitert Nationaltheater vil kunne se ut i fremtiden?

Omvisningen vil også ta for seg teaterbyggets arkitektur og den unike kunstsamlingen som henger på veggene, og du får se nærmere på rekvisitter, parykker og kostymer i våre detaljrike teaterutstillinger!

Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Omvisningen skjer på teatrets premisser; sceneprøver eller sceneteknisk arbeid kan påvirke hvilken rute omvisningen tar, og om vi kan besøke sceneområder. 

Pris voksen: 140 kr.
Pris barn (til og med 18 år), skoleelev, student og honnør: 70 kr.

Alle er velkommen på omvisning. Nationaltheatret er et gammelt bygg, og under omvisningene er det dessverre noe begrenset tilgang til heis og andre hjelpemidler. Har du spesielle behov si fra på forhånd på e-post: omvisning@nationaltheatret.no

Vi gjør også oppmerksom på at det dessverre ikke er mulig å ha med barnevogn på omvisningen.

Bli med på digital omvisning: