Hopp til innhold
125 år
Barn som åpne en gammel dør

Barneomvisning

Ser du etter noe gøy å gjøre sammen med barna i Oslo? Bli med på oppdagelsesferd gjennom Nationaltheatret og opplev hvordan teater blir til!

På barneomvisning er vi nesten som detektiver – vi sniker oss gjennom teatret, og oppdager hva som skjuler seg bak scenen og hører morsomme historier om hvordan forestillinger blir til. Du får også se nærmere på rekvisitter, scenografi og kostymer, og du får oppleve det store, gamle Nationaltheatret slik publikum sjelden får.

Barneomvisninger passer for barn mellom ca. 3 og 16 år, og tilpasses alderen på dem som til enhver tid er med. 

Barneomvisningene er eksklusivt for barn og unge, alle besøkende over 18 år må komme i følge med barn. Omvisningen er tilrettelagt for barn med medfølgende voksne – alle, både stor og liten, trenger billett. Barn fra 0-2 år er gratis og trenger ikke å kjøpe billett.

Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Visningstider
Fra til
Scener
Vestibyle
Advarsler
Billett voksen: 140 kr. Billett barn (til og med 18 år), skoleelev, student og honnør: 70 kr.

Praktisk informasjon

  • Omvisningen skjer på teatrets premisser; sceneprøver eller sceneteknisk arbeid kan påvirke hvilken rute omvisningen tar, og om vi kan besøke sceneområder.
  • Alle er velkommen på omvisning, men teatret er et gammelt bygg med noe begrenset tilgang til heis og andre hjelpemidler, har du spesielle behov, si fra på forhånd på e-post: omvisning@nationaltheatret.no
  • Vi gjør også oppmerksom på at det dessverre ikke er mulig å ha med barnevogn på omvisning.

Lag ditt eget figurteater

Rekvisitør Pelle, lysmester Hanne Marte, formidler Gunhild og hjelper Wilhelm viser deg hvordan du enkelt kan lage ditt eget teater av det du har hjemme.

Bli med bak scenen

1/6

1/6

Møt Thomas, loftsmester på Nationaltheatret! Han har sin arbeidsplass høyt oppe på teatrets loft, der han styrer alt som henger over scenen. Enten det er kulisser – eller folk.

Møt Hanne Marte, lysmester på Nationaltheatret! Hva gjør en lystekniker, og hvorfor er denne jobben så viktig for en teaterforestilling?

Møt Mari, lydtekniker på Nationaltheatret! Hva gjør en lydtekniker, og hvorfor er denne jobben så viktig for en teaterforestilling?

Møt Terje, maskør på Nationaltheatret! Hva synes han er det morsomste med jobben sin?

Møt Pelle, rekvisitør på Nationaltheatret! Han lager alle de tingene som skuespillerne holder i hendene sine – som noen ganger kan være små blekkspruter.

I serien Bak scenen får du bli med inn bak den store scenen, for å se hvordan – og av hvem – teater blir til!

Møt Thomas, loftsmester på Nationaltheatret! Han har sin arbeidsplass høyt oppe på teatrets loft, der han styrer alt som henger over scenen. Enten det er kulisser – eller folk.

1/6

1/6

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...