Main menu and utilities

Hva gjør vi fordi vi tror vi må?

Det er duket for et uretusjert møte med gåten Hedda Gabler, når regissør Sofia Jupither tar for seg Ibsens klassiker på den intime scenen på Torshov.

Hedda Gabler er en av Ibsens mest gåtefulle karakterer. Hun er vakker, smart, ressurssterk og har nettopp kommet hjem fra bryllupsreisen sammen med den vellykkede og fremadstormende akademikeren Jørgen Tesman. Men bak den polerte fasaden kjemper Hedda sin egen kamp.

Nå venter nemlig hun og Jørgen barn, noe Hedda er alt annet enn forberedt på. I jakten på en løsning setter Hedda i gang et spill med fatale følger for seg selv og menneskene hun omgir seg med. For hvilke veivalg opplever Hedda egentlig at hun har? Hvilke valg tar vi i våre egne liv fordi vi vil det? Og hva gjør vi fordi vi tror vi må?

Disse spørsmålene er utgangspunktet når regissør Sofia Jupither gir seg i kast med Henrik Ibsens velkjente stykke fra 1890. Jupither har solid Ibsen-erfaring: Hennes kritikerroste publikumssuksess Lille Eyolf har gått for fulle hus på Nationaltheatret siden premieren under Ibsenfestivalen i 2014 – og ble senest spilt i London.

I Jupithers versjon av Hedda Gabler på Torshovteatrets intime scene tar publikum Hedda på pulsen. Kan en skuddsalve lindre?

Se video

  • Hva er det med Hedda Gabler?

    ... og hvorfor bør man se akkurat denne versjonen av Ibsens legendariske portrett? Skuespillerne på Torshovteatret gir deg svaret!

    Hedda Gabler

Kunstnerisk lag

Regissør: Sofia Jupither

Scenograf: Erlend Birkeland

Kostymedesigner: Ellen Ystehede

Lysdesigner: Phillip Isaksen 

Maskør: Wibke Schuler

Dramaturg: Mari Vatne Kjelstadli

Pressebilde

Av Henrik Ibsen. Regi: Sofia Jupither

Kjersti Botn Sandal som tittelrollen i Hedda Gabler.

Foto: Øyvind Eide.

Last ned bildet
Hedda Gabler