Hopp til innhold
125 år
Mariann Hole

Mariann Hole

Skuespiller

Mariann Hole er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2004–2007) og NISS, Nordisk Institutt for Scene og Studio (2000–2003).

Hun debuterte som Ophelia i Hamlet ved Riksteatret og har blant annet også spilt Sykepleieren i Barnet ved Rogaland Teater. Hole har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2008.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Petra Stockmann i En folkefiende, Aljosja i Brødrene Karamasov, Titania i En midtsommernattsdrøm, Nina i Måken, Julie i Romeo og Julie, Lulu i Lulu – Pandoras eske, Thea Elvsted i Hedda Gabler, Liza i Demoner 2014, Agnes i Et drømspill, Irina i Tre søstre, Marja i Revisoren, Mariann i Seks roller søker en forfatter, Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Marley i Motortown, Kamma i Mysterier, Celia i Som dere vil, Hilde Wangel i Byggmester Solness, Nora i Et dukkehjem, Yvette i Mor Courage og medvirkende i Joropphimlesang

Hole var del av den kunstneriske ledelsen for Komilab ved Torshovteatret fra 2010 til 2012, der hun spilte i Herr Kolpert, Endelig skjer det noe, Ti liv!, De foreldreløse, Jåtåkdag og Håndtering i Spokane. I 2012 vant de Heddaprisen i kategorien særlig kunstnerisk innsats for prosjektet. Hun har også hatt diverse roller i Radioteatret.

TV: Vera i TV-serien Halvbroren (NRK 2013), en rolle hun ble nominert til Gullruten og vant FIPA Awards for, og Øyevitne (NRK 2014). Høsten 2021 var hun aktuell i kinofilmen Gritt. 

Hole vant Heddaprisen 2014 i klassen beste kvinnelige skuespiller for tittelrollen i Lulu – Pandoras eske.

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

Kvinne sitter bak et bord og ser trist ut

Mariann Hole i Julemiddag

Foto: Øyvind Eide

Mariann Hole i Julemiddag

Foto: Øyvind Eide

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...