Main menu and utilities

Main menu

Fotograf: Øyvind Eide

Thorbjørn Harr

Skuespiller

Thorbjørn Harr er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1997–2000).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Torvald i Et dukkehjem, Figaro i Figaros bryllup, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne, Sivert i Markens grøde, Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, medvirkende i deLillos – livet er en liten dings, Eiliertsen/Huuse i Julemiddag og Graham i Renset. Regi: Chet spiller ikke her i samarbeid med Sofia Jupither.

Harr har medvirket i flere av Jo Strømgrens produksjoner, blant annet den Heddapris-belønnede oppsetningen There. Han var en del av den kunstneriske ledelsen for Komilab ved Torshovteatret 2010–2012, et prosjekt som i 2012 ble belønnet med Heddapris.

I 2015 dramatiserte, produserte og spilte han i Kafka med spesialskrevet musikk av Röyksopp. Forestillingen hadde premiere under Festspillene i Bergen og spilte for fulle hus på Nationaltheatrets hovedscene.

Film/TV: Mot Moskva, hvor han ble nominert til Amandapris for beste hovedrolle, Reprise, Mars og Venus, De gales hus, Birkebeinerne og Askeladden. Han har også hatt store roller i de amerikanske produksjonene Vikings, Younger, Bel Canto med Julianne Moore og Stockholm med Ethan Hawke.

Priser og utmerkelser: Kritikerprisen (2010), Per Aabels ærespris (2005), Radioteatrets Blå fugl (2011) og Heddaprisnominasjon (2012) for rollen som Leon i De foreldreløse.