Hopp til innhold
125 år
Thorbjørn Harr

Thorbjørn Harr

Skuespiller

Thorbjørn Harr er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1997–2000).

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Torvald i Et dukkehjem, Figaro i Figaros bryllup, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne, Sivert i Markens grøde, Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, medvirkende i deLillos – livet er en liten dings og Dekameronen, Eiliertsen/Huuse i Julemiddag, Graham i Renset og Krogstad i Et dukkehjem. Regi: Chet spiller ikke her i samarbeid med Sofia Jupither.

Harr har medvirket i flere av Jo Strømgrens produksjoner, blant annet den Heddapris-belønnede oppsetningen There. Han var en del av den kunstneriske ledelsen for Komilab ved Torshovteatret 2010–2012, et prosjekt som i 2012 ble belønnet med Heddapris.

I 2015 dramatiserte, produserte og spilte han i Kafka med spesialskrevet musikk av Röyksopp. Forestillingen hadde premiere under Festspillene i Bergen og spilte for fulle hus på Nationaltheatrets hovedscene.

Film/TV: Mot Moskva, hvor han ble nominert til Amandapris for beste hovedrolle, Reprise, Kielergata, 22.July, Barn og Tunnelen. Mottok Amandaprisen 2020 i kategorien beste mannlige birolle for sine prestasjoner i filmen Barn. I 2020 var han aktuell i filmen Kadaver, i 2021 i Tre nøtter til Askepott og i 2022 i filmen Full dekning.  .
Han har også hatt store roller i de amerikanske produksjonene Vikings, Younger, Bel Canto med Julianne Moore og Stockholm med Ethan Hawke.

Priser og utmerkelser: Kritikerprisen (2010), Per Aabels ærespris (2005), Radioteatrets Blå fugl (2011), Heddaprisnominasjon (2012) for rollen som Leon i De foreldreløse og Amandaprisen 2020 i klassen beste mannlig birolle for filmen Barn.

 

Bilder fra forestillinger

1/2

1/2

Kvinne står og foran en mann som sitter på kne. De holder hender, og hun tar ham i fjeset

Kjersti Tveterås og Thorbjørn Harr i Jane Eyre

Foto: Øyvind Eide

Mann og kvinne i omfavnelse

Pia Tjelta og Thorbjørn Harr i Dødsdansen

Foto: Erika Hebbert

Kjersti Tveterås og Thorbjørn Harr i Jane Eyre

Foto: Øyvind Eide

1/2

1/2

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...