Hopp til innhold
125 år
Ola G. Furuseth

Ola G. Furuseth

Skuespiller

Ola G. Furuseth studerte teatervitenskap før han ble utdannet skuespiller ved Arts Educational Schools i London.

Han debuterte ved Trøndelag Teater i rollen som Theo/Emil i Piaf i 2002. Andre roller i utvalg, Trøndelag Teater: medvirkende i 24 mislykkede nordmenn, Monsemann i Lilleskogen, flere roller i Terrorisme, Mattis i Ronja Røverdatter, Jørgen Tessman i Hedda Gabler, Hjalmar Ekdal i Vildanden og Vaktmannen i Antigone – en rolle han ble nominert til Heddaprisen 2010 for. Roller i utvalg, Oslo Nye Teater: Ola i Pseudonymet, Kai Bugge i De dødes tjern og Max i Skaff meg en tenor!. Han har også vært tilknyttet Teatret Vårt hvor han blant annet spilte Elling i Elling i nærkontakt – en rolle han ble nominert til Heddaprisen 2007 for i kategorien beste mannlige hovedrolle.

Han har de siste årene vært tilknyttet Det Norske Teatret hvor han blant annet har spilt i Brand, Halve kongeriket, Inkognito, Macbeth, Den knuste krukka, Nokon kjem til å kome, Krisebærhagen, Stort og stygt, Peer Gynt og Into the woods. Han ble nominert til Heddaprisen 2019 i kategorien beste mannlige hovedrolle for Den knuste krukka.

Ved Nationaltheatret har han spilt Michael i Et stykke plastikk og Alfred Ill i Besøk av gammel dame. 

Ola G. Furuseth har medvirket i flere TV-serier: Halvbroren (2013), Kampen for tilværelsen (2014–2015), Magnus (2019), Heksejakt (2020) og Gutta på skauen (2022).

Bilder fra forestillinger

1/2

1/2

Mann sitter ved bord med foldede hender mens han prater med noen som sitter med ryggen til

Ola G. Furuseth i Et stykke plastikk

Foto: Erika Hebbert

Mann står over og trøster en kvinne som gråter

Ola G. Furuseth og Jan Sælid i Besøk av gammel dame

Foto: Erika Hebbert

Ola G. Furuseth i Et stykke plastikk

Foto: Erika Hebbert

1/2

1/2

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...