Fotograf: Jonas Falck Evensen

Kanonhallen på Løren

Kanonhallen var et tysk våpenverksted under andre verdenskrig. Nå har Nationaltheatret overtatt lokalet og fyller det med teater, servering, liv og røre. Målet er å gjøre Kanonhallen på Løren til Oslos nye samlingspunkt!

Midt i Lørenbyen i Oslo, et lite steinkast fra t-banen, mellom boligblokker, kafeer og den populære Peer Gynt-parken, ligger Kanonhallen. Dette er et gammelt, rustikt og verneverdig industrilokale, som under andre verdenskrig ble brukt til reparasjoner av kanoner tilhørende den tyske marinen. Og før den tid, lå ammunisjonsfabrikken Norma i området, oppkalt etter Vincenzo Bellinis opera Norma fra 1831, fordi en av fabrikkens grunnleggere var operaentusiast.

En moderne scene

Nå er våpnene er kastet ut en gang for alle, men ikke entusiasmen for kunst og kultur! I de seneste årene har Kanonhallen vært et kulturhus, og nå har Nationaltheatret overtatt lokalet. Vi lager en topp moderne scene med plass til 350 publikummere. Her kan små og store oppleve banebrytende scenekunst i årene som kommer. Vi åpner kafé, byr på ulike teaterformidlingsarrangementer og sørger for liv og røre hele dagen.

Nytt samlingspunkt

Bli med å skape Oslos nye samlingspunkt på Løren sammen med oss. Her blir det kunst, ikke kanoner!

Vi ses i Kanonhallen!

Her kan du se skisser av uteområdene:

Inngang Kanonhallen2.jpg

Uteservering Kanonhallen 3 (2).jpg

Uteservering Kanonhallen 3.jpg

Illustrasjon: Radius design

Hvor finner jeg Kanonhallen?

Kanonhallen ligger midt i Lørenbyen, mellom Peter Møllers vei 2 og Lørenparken. Adressen er Peter Møllers vei 4b, 0585 Oslo.

Vis i kart

Kollektivtrafikk

T-bane: Ta linje 4 til Løren stasjon, velg utgangen mot Løren torg. Derfra er det ca. tre minutters gange til Kanonhallen.
Nærmeste trikkestopp: Sinsen terrasse.
Nærmeste busstopp: Lørenvangen.

Parkering

Det er parkeringsplass mot avgift for besøkende, eller gateparkering.