Main menu and utilities

Tredje akt av Hanne Tømtas Tsjekhov-suksess

Et drømmelag av skuespillere gir deg renskåret klassisk Tsjekhov på Torshovteatret.

Forfatterspiren Konstantin gleder seg til kjæresten Nina skal fremføre hans nyskrevne teaterstykke til venner og familie på landstedet. Spesielt er han spent på morens reaksjon. Irina Arkadina er en høyt aktet skuespiller i Russland, som i tillegg har med seg kjæresten sin, den berømte forfatteren Boris Trigorin. Men Irina er ikke begeistret for sønnens moderne kunstnerskap, og fremføringen går ikke som planlagt. Etter hvert rakner alt for Konstantin.

Det er klart for tredje akt i teatersjef og regissør Hanne Tømtas populære Tsjekhov-serie på Nationaltheatret. Hun hadde enorm suksess med den nære og humoristiske forestillingen Tre søstre i 2014, som hun også mottok Heddaprisen for. Tre år senere gikk teppet opp for Kirsebærhagen, som forårsaket lange køer inn til Bakscenen.

Denne gangen er det den lille runde scenen på Torshovteatret som er arbeidsrommet, og publikum inviteres igjen inn i en intim, stilren og lekker tsjekhovsk verden.

Gjør deg klar for et fjærlett knyttneveslag inn i et destruktivt familieliv, der den eldre generasjonen ødelegger for den unge, der alle lengter etter noe – eller noen – de ikke kan få, – og der livet ikke ble helt som de hadde sett for seg.

Produksjonslag

Produsent: Maren Onsaker/Ola A. Neegaard.

Inspisient: Pål Grønli. Sufflør: Vibeke Brathagen. Scenemester: Torgeir Gabrielsen. Lysmester: Phillip Isaksen. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Helge Lohne. Informasjonsansvarlig: Marte S. Eielsen. Markedsanvarlig: Jan Lier.

Pressebilde

Måken

Fra venstre: Kim Haugen, Laila Goody, Bjørn Floberg, John Emil Jørgensrud, Trond Espen Seim, Helene Naustdal Bergsholm, Hanne Skille Reitan, Olav Waastad, Ingjerd Egeberg og Terje Strømdahl.

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet her