Main menu and utilities

Nesevis tragikomedie

Opplev Bjarte Hjelmeland som den store helten med altfor lang nese.

Cyrano de Bergerac er en uovervinnelig soldat, en kompromissløs poet, dramatiker og samfunnskritiker med upåklagelig moral – og en overdimensjonert nese. Utseendet hindrer ham i å innrømme sin sterke kjærlighet for kusinen Roxane, som kun har nese for den billedskjønne Christian.

Men Christian har på ingen måte Cyranos dikterevne. Cyrano skriver brev til Roxane på vegne av Christian, og hennes kjærlighet til denne geniale mannen blir bare sterkere. Vil Roxane til slutt innse at utseendet ikke er alt, og at det er Cyrano hun har elsket hele tiden? Klarer Cyrano å se lengre enn sin egen moralske nesetipp og innrømme sin kjærlighet før det er for sent?

Cyrano de Bergerac fra 1897 er en tragikomisk, intens og følelsesladet historie om ulykkelig kjærlighet, mot og moral – fritt inspirert av en historisk person med samme navn. Fortellingen har blitt filmatisert flere ganger, blant annet med den franske skuespilleren Gérard Depardieu.

På Nationaltheatret møter du den store komedieskuespilleren Bjarte Hjelmeland i tittelrollen. Sammen med regissør Kjetil Bang-Hansen skal han gi liv til denne heroiske romantikeren og satirikeren. Teaternestor Bang-Hansen har en spesiell forkjærlighet til Cyrano de Bergerac. Han mener det har en teatral form, skjønnhet, romantikk og tragedie som vi vanligvis ikke ser i film og teater i dag: Stykket springer ut av en hengivenhet til teatret og poesien, og til den store og rene kjærligheten.

Se video

  • – Det handler om en sterk underdog

    Se intervju med skuespillerne Bjarte Hjelmeland og Andrea Bræin Hovig.

    Cyrano

Kadetter og musketerer

Peter Østergaard, Fredrik Skogsrud, Thomas Joramo Sikkeland og Tom Krane Vikestad.

Kunstnerisk lag

Regissør: Kjetil Bang-Hansen 

Koreograf: Kristian Støvind

Scenograf: John-Kristian Alsaker

Musikalsk ansvarlig: Simon Revholt 

Kostymedesigner: Ingrid Nylander 

Lysdesigner: Øyvind Wangensteen 

Maskør: Ruth Haraldsdottir Norvik

Dramaturg: Olav Torbjørn Skare

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Claudio Aiello. Scenemester: Steinar Jakobsen. Lysmester: Agnethe Tellefsen. Lydansvarlig: Terje Melbye Larsen. Videoansvarlig: Åsmund Bøe. Produksjonsansvarlig kostymer: Cathrine Engehagen Bråthen. Rekvisitør: Helge Lohne. Sufflør: Vibeke Brathagen. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. Påkleder: Britt Holm, Garcia Cerrato Thorsberg.

Pressebilde

Av Edmond Rostand. Regi: Kjetil Bang-Hansen

Bjarte Hjelmeland og Andrea Bræin Hovig i Cyrano.

Foto: Øyvind Eide.

Last ned bildet
Bjarte Hjelmeland og Andrea Bræin Hovig