Main menu and utilities

Main menu

Samhold søkes

Av Jonas Corell Petersen. Gjestespill fra Kilden teater og konserthus under Heddadagene 2020

Ensomme sammen

Kilden gjester Nationaltheatret under Heddadagene med Jonas Corell Petersens nyeste stykke – om en baker, en slakter, en musiker, et kor, en securitasvakt, et pizzabud og mange flere.

«Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag» sa Gud etter han hadde skapt Adam, og slik oppsto det første fellesskapet. Aristoteles hevdet at det var menneskets sosiale natur som skilte det fra «et villdyr eller en gud», mens Nietzsche og Sartre mente mennesket var isolert, fortapt og alene. Vi elsker trygghet. Vi elsker frihet. Men vi kan ikke få begge deler. Vi kan sårt lengte etter et fellesskap, men samtidig kjenne på det klamme og klaustrofobiske ved det hele. Mennesket er dømt til ensomhet, samtidig som vi er flokkdyr.

Det ambivalente ønsket om å være del av noe større enn seg selv, motsetningen og balansen mellom frihet og fellesskap, er en tematikk den anerkjente regissøren og dramatikeren Jonas Corell Petersen er opptatt av. Og hvilket annet sted enn teatret egner seg vel bedre til å utforske nettopp disse spørsmålene? Denne analoge og sosiale kunstformen som samler mennesker i et bestemt rom over en bestemt tid, der vi opplever noe sammen, før vi går hjem hver til vårt.

På scenen er det en by, et samfunn. En baker, en slakter, en musiker, et kor, en securitasvakt, et pizzabud og mange flere.

Vi gleder oss til å reise inn til hovedstaden med fire skuespillere, en eminent pianist og Kildens eget seniorkor Sølvstrupene. Det kommer til å bli folksomt på Nationaltheatrets Amfiscene.

Forestillingene er avlyst grunnet stengt teater. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Spilles 5. og 6. juni på Amfiscenen.

Varighet: én time og 30 minutter, uten pause.

Samhold søkes er produsert av Kilden teater og konserthus, og presenteres av Kilden teater og Kilden dialog som gjestespill på Nationaltheatret under Heddadagene 2020.

Heddadagene.JPG