Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

En fortelling om å fortelle fortellinger

Antipodene er en overraskende gjenkjennelig historie – om tilbaketrekning, krisetid og krangling på jobb. Og om å fortelle historier.

Åtte mennesker er samlet i et møterom. Oppgaven deres er å lage den neste store fortellingen. Er det en tv-serie? Et politisk program? En reklamekampanje, roman eller et dataspill? Det får vi aldri vite. Den forrige «greia» sjefen deres, Sandy, gjorde, ble en stor suksess. Nå gjelder det å finne den neste. Og på veien dit forteller de hverandre historier. De kategoriserer og teoretiserer historiefortellingens noble kunst – i det som utarter til tidenes lengste møte. Alt mens verden utenfor er i ferd med å gå av hengslene.

Det er den anerkjente regissøren Alexander Mørk-Eidem som tar skuespillet Antipodene (2017) av den amerikanske samtidsdramatikeren Annie Baker til Amfiscenen. Med seg har han det rykende ferske ensemblet NyeNational – som består av seks unge skuespillertalenter, rekruttert gjennom en satsing for å styrke både unge skuespillere og teaterinstitusjonen – i tillegg til mer etablerte skuespillere.

Hvilken rolle spiller fortellingen i vår moderne verden? Representerer historiefortellingen et urbehov hos oss mennesker? Eller er det latterlig å bruke tid og krefter på fiksjonen når den faktiske virkeligheten byr på utfordringer nok?

Antipodene, som betyr «de på den andre siden», er en overraskende gjenkjennelig historie – om tilbaketrekning, krisetid og krangling på jobb. Og om fortellingens superkraft.

 

Urpremieren fant sted ved Signature Theatre i New York City, under ledelse av teatersjef Paige Evans, direktør Erika Mallin og dets grunnlegger James Houghton. Oppførelsen av Antipodene er gjort mulig av United Talent Agency. 

NyeNational er realisert gjennom et samarbeid med Talent Norge. Prosjektet er finansiert av Sparebankstilftelsen DNB og Nationaltheatret.

NyeNational består nå av skuespillerne Olavus Frostad Udbye, Seda Witt, Patrick Hilmar Ingvaldsen, Amina Sewali, Sindre Strand Offerdal og Victoria Ose.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Pål Grønli. Sufflør: Ingvild Gjerstad. Scenemester: Hans R. Jarn. Lysmester: Lisa Lind. Lydansvarlig: Mari Røsjø. Videoansvarlig: Åsmund Bøe. Produksjonsansvarlig kostymer: Stine Berg Knudsen. Forestillingsansvarlig kostymer: Gracia Cerrato Thorsberg. Rekvisitør: Pelle Enebro. Informasjonsansvarlig: Marte Stubberød Eielsen. Markedsansvarlig: Jan Lier.

Forlag: Nordiska ApS - København. 

Pressebilde

Antipodene

Sindre Strand Offerdal, Amina Sewali, Patrick Hilmar Ingvaldsen, Seda Witt, Olavus Frostad Udbye, Victoria Ose, Øystein Røger, Eindride Eidsvold, Sigurd Myhre.

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet her