Main menu and utilities

Main menu

Lille Eyolf

Av Henrik Ibsen.

«Nådeløst om selvgodhet.»
VG

Storsuksessen Lille Eyolf

Opplev Pia Tjelta og Kåre Conradi i nær og vakker versjon av Lille Eyolf.

Er vi så opptatt av hvordan vi skal forholde oss til barna våre at vi glemmer å forholde oss til dem? Tenker vi for mye på fasade og er for lite til stede?

For Eyolf er et barn som ikke blir sett. Som liten ramlet han ned fra stellebordet fordi foreldrene hans, Rita og Alfred, var så opptatt av hverandre at de glemte gutten sin. Den emosjonelle krigføringen mellom Rita og Alfred er det som oftest fremheves i stykket. I sin versjon ønsker Jupither å gjøre Eyolf til hovedpersonen. Lille Eyolf drukner. Rita og Alfred, spilt av Pia Tjelta og Kåre Conradi, ser ikke hva de har før de har mistet det.

Lille Eyolf er kanskje det av Ibsens stykker som i minst grad preges av samfunnet rundt. Her er verken telegram i en låst postkasse eller syfilis, bare en referanse til et dampskip. Derfor er det lett å flytte handlingen nærmere vår tid. Historien om det sårbare barnet snakker like sterkt til oss i dag. Ibsens mennesker er også vår tids mennesker.

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

imageo7s6p.png See English version here

Varighet: ca. én time og 30 minutter uten pause.

Vi gjør oppmerksom på at det røykes urtesigaretter på scenen.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

Produksjonslag

Produsent: Runi Sveen.

Inspisient: Lars O. Brinch Gundersen. Sufflør og tekst: Amanda Øiestad Nilsen, Vibeke Brathagen, Lise Roesen. Scenemester: Njål Øwre, Andreas Eskeland, Martin Kjellgren. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Lydansvarlig: Roy Knudsen. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Rekvisitør: Ada Behn. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Jan Lier. Påkleder: Elinor Ström.