Main menu and utilities

Main menu

Fruen fra havet

Av Henrik Ibsen

Ibsen med slampoesi og heftig blues

Opplev slampoet Evelyn Rasmussen Osazuwa og bluesvirtuos Amund Maarud i Henrik Ibsens Fruen fra havet. 

Det har ikke skjedd store forandringer i menneskesinnet siden Henrik Ibsen skrev Fruen fra havet for over 130 år siden. Fortsatt er det de store spørsmålene vi kjenner på, om livet, døden og kjærligheten. Ord vi både frykter og søker.

Og hva er det med havet? Hvorfor lengter vi mot dets mystikk, angst, ro, skjønnhet og overtro? Finnes friheten? Dette er noen av spørsmålene som belyses med friske og utradisjonelle grep i regissør Liv Borg Thorsens iscenesettelse av Fruen fra havet.

Med seg på scenen har hun fått to kunstnere som er ledende på hvert sitt felt: Slampoet Evelyn Rasmussen Osazuwa i rollen som Ellida og musiker Amund Maarud i rollen som Den fremmede. Rasmussen Osazuwa ble verdensmester i slampoesi i Paris 2017 og har nylig spilt forestillingen Karatekidden på Det Andre Teatret. Maarud er en av våre mest anerkjente musikere og komponister innen blues/rock-sjangeren og han har mottatt mange priser, bl.a Spellemannprisen. En Ibsen-skulptur er også med i handlingen.

I spennet mellom Ibsens originaltekst, slampoesi og blues vil rollefiguren Ellida prøve å finne veien til friheten. Med sterk musikalsk integritet, og forførende gitarspill, sang og nyskrevet musikk, vil Maarud som en moderne Draug/Fossegrim tilføre handlingen og rollen som Den fremmede nye og spennende dimensjoner.

Det er duket for en forførende, frisk og musikalsk oppsetning, full av undring, mystikk og humor.

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Varighet: ca. 75 minutter uten pause. Spilles på norsk.

Fruen fra havet var en del av Ibsenfestivalen 2018.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

Lytt til musikken fra forestillingen her: