Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Ro mitt hav med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland er en varm og humoristisk forestilling basert på Jon Fosses tekster.

Anne Marit Jacobsen er en av våre fremste og mest folkekjære skuespillere. Hun ble i 2019 bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette. Tekster fra denne boka danner stammen i hennes nye prosjekt Ro mitt hav.

Sammen med seg har Jacobsen en av våre fremste folkemusikkere, Sinikka Langeland, som har komponert musikken til prosjektet. Langeland er vel etablert i både inn og utland, med kantele som hovedinstrument – noe som gir muligheter både til instrumentalmusikk og som akkompagnement til lesing og sang. Hennes uttrykk er variert med et bredt spenn, noe som gir Fosses dikt en vakker ramme. 

Siden 1986 har Fosse gitt ut en rekke diktsamlinger, blant annet Engel med vatn i augene, Auge i vind og Songar og Stein til stein. I lyrikken til Fosse er det fjord og fjell, regn og mørke, bølger og hav, hunder og engler. Fortid, nåtid og fremtid er er slengt sammen, og grensen mellom liv og død er gjerne visket ut. 

På spørsmål om hvordan man skal lese diktene, har Fosse sagt:«Det er berre å lesa dei. Anten høyrer ein den tause musikken, eller så gjer ein det ikkje.». Nå har skuespiller Anne Marit Jacobsen gått gjennom alle diktene til Jon Fosse, og valgt ut de hun liker aller best. 

 

Anne Marit Jacobsen er en av de fremste Fosse-formidlerne her i landet. Særlig kjent er hun for tolkningen av Jon Fosses roman Morgon og kveld på Nationaltheatret, som høstet strålende kritikker. Hun er også kjent fra både teater, revy, fjernsyn og film, og har vært skuespiller i over 50 år med fast base på Nationaltheateret. Hun har utviklet flere forestillinger og konserter med prosa og lyrikk-tekster i samarbeid med forskjellige musikere, som er fremført flere steder i landet. Ro mitt hav får premiere på Nationaltheatret i Oslo. 

«Det er ingen grunn til å være redd for Jon Fosse.»