Hopp til innhold
125 år
Anne Marit Jacobsen

Anne Marit Jacobsen

Skuespiller

Anne Marit Jacobsen er utdannet ved Statens teaterhøgskole. 

Hun hadde sin første rolle ved Nationaltheatret i 1969. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Anja i Kirsebærhaven, Sonja i Onkel Vanja, Lady Bracknell i Hvem er Ernest?, Ki i Kolbes reise, Lucretia i Den vegelsinnede, Dolores i Bloody Mary, Ellen i Bobby Fischer bor ikke i Amerika, Kunstfuglen i Nattergalen, fru Helene Alving i Gengangere. I 2023 og 2024 har hun rollen som Frøken Agda i Jordbærstedet.

Jacobsen var initiativtaker og medvirkende i forestillingen NÅ – Hans Børli med kvinnehånd, Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg og Morgon og kveld. Hun var med på å starte Torshovgruppa og spilte blant annet tittelrollen som Johan i Johan uten land og Rottejomfuen i Lille Eyolf & Co. Hun har hatt stor suksess med tittelrollen i Lilli Valentin – en forestilling som ble spilt over 300 ganger.

Hun har spilt i flere filmer og fjernsynsoppsetninger, etter debuten som Hedvig i Vildanden (Fjernsynsteatret 1970).

Priser: Per Aabels ærespris (1997), Aase Byes legat (2003), Komiprisen 2003 for Hvem er Ernest?, Oslo Bys kunstnerpris (2004), Telenors Kulturpris «Grenseløs kommunikasjon» (2005), Gullruten (2006) og Amandakomiteens ærespris (2016). Jacobsen ble i 2017 utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bilder fra forestillinger

1/1

1/1

Kvinne på mørk scene iført forkle

Anne Marit Jacobsen i Jordbærstedet

Foto: Erika Hebbert

Anne Marit Jacobsen i Jordbærstedet

Foto: Erika Hebbert

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...