Hopp til innhold

En alvorlig mann snur seg mot kamera. Han har en lysstripe i ansiktet.

Hvis dette er et menneske

Historien du aldri skal glemme. Opplev Primo Levis øyenvitneskildring fra helvete på jord.

I desember 1943 blir den jødisk-italienske frihetskjemperen Primo Levi arrestert av den fascistiske militsen og sendt videre til konsentrasjonsleiren Buna, ikke langt fra Auschwitz. Det han møter, er helvete på jord. Kulde, sult og skitt. Sykdom, slag og spark. Piggtråd, tortur og gasskamre. Leiren er innrettet for å frarøve fangene all verdighet, alt håp, all menneskelighet – og til sist også selve livet. Å bevare verdigheten blir deres eneste mulighet for protest: å ikke la seg redusere til de dyrene nazistene mener de er.

Visningstider
Fra til
Varighet og pauser
1 time og 50 minutter uten pause
Advarsler
Bruk av scenerøyk. Forestillingen kan være ugunstig for hørselshemmede.

«Rystende godt fortellerteater»

Vårt Land

Hvis dette er et menneske av Primo Levi. Bearbeidet av Domenico Scarpa og Valter Malosti. Oversatt av Tommy Watz, med bidrag av Birgit Owe Svihus

Alex EalesScenograf og kostymedesigner
Martin FlackLysdesigner
Gunnar InnværLyddesigner

Anmeldelser

«En hjerteskjærende påminnelse om alle de som skulle ha vært her. (...) Det er nettopp mangelen på sentimentalitet, som gjør det så sterkt. (...) En usminket virkelighet som treffer rett i hjertet. (...) Som fortellerteater klarer Hvis dette er et menneske å skape bilder som brenner seg fast i bevisstheten.»

Vårt Land

«Fra første øyeblikk fanger Røger sitt publikum, og utover i fortellingen viser han hvilken evne han har til å levendegjøre en tekst og til å formidle svært dramatiske hendelser på en udramatisk måte.»

Dagsavisen

Se bilder fra forestillingen

1/9

1/9

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

Foto: Erika Hebbert

1/9

1/9

– Vi kan ikke glemme

Se intervju med skuespiller Øystein Røger og teaterkritiker og forfatter Mona Levin.

Innsikt

Artikkel

Hva er det å være et menneske

«De som tilfeldigvis kløv ut på den ene siden av konvoien, havnet i leiren; de andre i gasskammeret. Slik døde Emilia, bare tre år gammel; den historiske nødvendigheten av å drepe jødenes barn forekom tyskerne å være selvinnlysende.» Så enkelt kan Holocaust skildres.

Les mer

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...