Hopp til innhold
125 år

Alan Lucien Øyen

Regissør

Alan Lucien Øyen arbeider som forfatter, regissør og koreograf med stor anerkjennelse i inn- og utland. Han er for tiden huskoreograf ved Den Norske Opera & Ballett, men han lager verk for teater- og dansekompanier over hele verden.

Hans eget selskap – winter guests (etablert i 2006), turnerer og co-produserer teater og dans internasjonalt, med partnere som NTCH Taipei, The Kennedy Center Washington og International Theatre Amsterdam. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid som koreograf, regissør og dramatiker. Med sitt seks timer lange stykke Coelacanth, (skrevet sammen med Andrew Wale), mottok han Heddaprisen i kategorien beste originale stykke, samt tre andre nominasjoner i blant annet kategoriene beste regissør og beste skuespill.

I 2018 var han en av de første koreografene som har blitt invitert til å lage et helkveldsverk for det legendariske Tanztheater Wuppertal etter Pina Bauschs død. Hans operadebut var med forestillingen Rusalka (2019) ved Opera Ballet Vlaanderen. Øyen åpner høstsesongen 2022, med et verk i full lengde for Paris Opera Ballet. Det er første gang en norsk koreograf er invitert til å lage opera for kompaniet.

Enten det er teater, dans, film eller opera, har Øyens verk en svært emosjonell, filmisk og dramatisk drivkraft. Hans verk er ofte basert på erfaringer fra det virkelige livet, utøvernes erfaringer og prøveprosessen til den endelige fortellingen. Han jakter alltid på et oppriktig og menneskelig uttrykk.

Han jobber med store sceneoppsetninger og forestillingene hans vises ofte på hovedscenene i operahus. Et eksempel er The Hamlet Complex for Den Norske Opera & Ballett, en omarbeiding av Shakespeares klassiker med fem skuespillere, 30 dansere og ti barn og originalmusikk for et fullt orkester.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...