Hopp til innhold

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen er ment å hjelpe deg som bruker av Nationaltheatrets tjenester å forstå:

  • hvilke personopplysninger vi samler inn
  • hvorfor vi samler inn personopplysninger
  • hvordan de brukes av oss og
  • hvilke rettigheter du har som bruker

 

1. Hvem er behandlingsansvarlig?

Nationaltheatret AS
Organisasjonsnummer: 914 531 365
Adresse: Johanne Dybwads plass 1, 0161 Oslo


er behandlingsansvarlig av kundens personopplysninger. Personvernerklæringen gjelder for alle brukere av Nationaltheatrets tjenester som denne erklæringen dekker.

 

2. Våre prinsipper for personvern

  • Vi skal behandle personopplysninger på en lovlig, rettferdig og åpen måte.
  • Vi skal kun hente inn personopplysninger som er relevante for våre kunders besøk og kundeforhold hos oss.
  • Vi henter ikke inn mer personopplysninger enn nødvendig.
  • Personopplysninger som vi har hentet inn skal være oppdaterte og korrekte.
  • Personopplysninger som vi har hentet inn skal slettes når det ikke lenger er behov for dem.
  • Personopplysninger som vi har hentet inn skal behandles konfidensielt.
  • Vi selger aldri personopplysninger til tredjeparter.
  • Våre kunder har rett til å få innsyn i personopplysninger knyttet til sitt kundeforhold. Kunder skal kunne få en kopi av disse, og kan velge å slette dem fra våre systemer om vi ikke behøver dem for å eksempelvis oppfylle lovkrav.

 

3. Når behandler vi personopplysninger?

Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson. Nationaltheatret samler inn personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig brukeropplevelse av våre tjenester.

Nationaltheatret samler inn personopplysninger for fire formål:

  1. Gjennomføring av billettkjøp
  2. Utsendelse av nyhetsbrev, kampanjer og konkurranser
  3. Besøk på vår nettside nationaltheatret.no
  4. Generelle kontakthenvendelser


Nedenfor beskriver vi nærmere for hvilke formål vi behandler personopplysninger.

 

3.1. Utsendelse av nyhetsbrev, kampanjer og konkurranser

Vi sender ut nyhetsbrev for å oppnå følgende formål:

  • holde deg oppdatert om forestillinger og arrangementer
  • markedsføre våre produkter
  • sende deg eksklusive tilbud

Hvilke personopplysninger vi behandler

  • Fornavn og etternavn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

Hvis du har samtykket til å motta nyhetsbrev som er tilpasset til dine preferanser og kjøpshistorikk, vil vi også behandle informasjon om dine tidligere kjøp.

Hvis du deltar i kampanjer eller konkurranser arrangert av Nationaltheatret via våre nyhetsbrev, vil personopplysningene kun benyttes for å gjennomføre kampanjen eller konkurransen.

Du kan når som helst stanse mottak av våre nyhetsbrev ved å sende en e-post til post@nationaltheatret.no eller ved å benytte avmeldingsfunksjonen nederst i nyhetsbrev du har fått. Personopplysningene vil behandles inntil du melder deg av nyhetsbrevet.

 

3.2. Kjøp av billetter

Vi behandler opplysninger for følgende formål ved kjøp av billetter:

  • Hvis du kjøper, reserverer eller kansellerer billetter hos Nationaltheatret via telefon, e-post eller i en billettluke trenger vi informasjon om deg.
  • Vi kan sende deg en e-post eller SMS for påminnelser om forestillinger og praktiske opplysninger knyttet til forestillinger. Det vil gå under «servicemeldinger», som kan omfatte endringer som forestillingens lokasjon, avlysning eller starttidspunkt.
  • Vi sender informasjon om forestillingen to dager før forestilling. Dette er en påminnelse og utfyllende informasjon om kommende forestilling, hvordan du kommer deg til teatret og relevant kontaktinformasjon.

Hvilke personopplysninger vi behandler:

  • Fornavn og etternavn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

Hvilke personopplysninger vår billettsystemleverandør behandler i forbindelse med kjøp av billetter:

  • Tidspunkt og dato for kjøp
  • De fire siste sifre i ditt kortnummer
  • Hvilken bank du bruker

Alle personopplysninger, samt kjøpshistorikk, blir lagret hos vår billettsystemleverandør. Reglene i regnskapsføringslovgivningen og hvitvaskingsloven krever at disse opplysningene lagres i fem år. Personopplysninger knyttet til kjøp slettes dermed etter fem år.

Vi ønsker alltid å utvikle våre tjenester og vil derfor benytte opplysninger nevnt over for å eventuelt sende deg spørreundersøkelser etter en forestilling eller et arrangement. Vi vil informere deg om formålet med spørreundersøkelsen, og vil ikke dele informasjonen med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt.

Hvis du har samtykket til det, vil vi sende deg tilpasset innhold i form av et nyhetsbrev. Du kan også trekke ditt samtykke i etterkant.

 

3.3. Bruk av nationaltheatret.no

3.3.1. Registrering av profil

Formål med registrering av profil på vår hjemmeside:

  • Du kan opprette en profil hos Nationaltheatret. Profilen kan lagre informasjon om dine billettkjøp og rabattordninger. Dette skal gjøre det enklere for deg å foreta kjøp og kontrollere dine opplysninger ved kjøp.
  • Vi vil kontakte deg hvis vi har behov; eksempelvis i forbindelse med avlysning av forestilling.
  • Du kan velge å få billetter tilsendt per post.
  • Nationaltheatret skal etter sitt formål nå vidt ut til befolkningen som kulturformidler. For å sikre tilstrekkelig spredning i alder og kjønn behandles fødselsdato og kjønn. Dette er frivillig å oppgi.
  • Det er frivillig å oppgi fødselsdato og år, med mindre du er medlem av Unge National. Medlemskapet i Unge National er kun for personer mellom 15 og 26 år, og vi må derfor vite alder.

Hvilke personopplysninger vi behandler:

  • Fornavn og etternavn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

I profilen din kan du også oppgi annen frivillig informasjon som:

  • Adresse
  • Fødselsdato
  • Kjønn
  • Dine rabattordninger (eksempel: Nationaltheatrets venner, Unge National)


Når du registrerer din profil, vil vi behandle personopplysningene inntil du sletter din profil.

 

3.3.2. Bruksinformasjon

Når du bruker vår nettside (nationaltheatret.no) lagrer vi bruksinformasjon, eksempelvis når du trykker på en knapp, går inn på en forestillingsside eller gjennomfører et søk.

  • Vi lagrer persondata for å tilpasse og forbedre innholdet på nettsidene.
  • Vi kan vise deg annonser for våre forestillinger og arrangementer i andre kanaler og nettsteder utenfor våre nettsider.
  • Vi samler inn anonym/ikke-identifiserbare opplysninger om besøkende på nationaltheatret.no. Dette er ikke personopplysninger, og formålet er å lage statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på våre nettsider. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
  • Nationaltheatret lagrer informasjon om hvilke søkeord du benytter på nationaltheatret.no i Google Analytics. Formålet med å lagre søkeord er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Det lagrede søkeordet kobles ikke til andre opplysninger om brukerne.

Hvilke personopplysninger vi behandler:

  • Hvilken enhet du bruker (telefon, nettbrett eller PC).
  • Din IP-adresse (internettprotokoll-adresser). Dette gir oss informasjon om lokasjonen til din enhet.
  • Hvilket operativsystem og versjon du bruker på din enhet.
  • Hvilke søk du gjør i søkefeltet.
  • Hvor du klikker og skroller på nettsiden, og andre lignende bruksmønster.
  • Når du besøker nettsiden.

Grunnlaget for behandlingen av personopplysninger er berettiget interesse. Med dette mener vi at vi har en egeninteresse av å vite hvordan bruken av vår nettside er for å tilpasse og forbedre brukeropplevelsen for deg som besøkende på nettsiden.

 

3.3.3. Kontakt med oss

Formål ved behandling av personopplysninger ved generelle henvendelser til oss:

  • Du kontakter oss over telefon, via e-post eller i en av billettlukene.

Hvilke personopplysninger vi behandler

  • Fornavn og etternavn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

E-poster til post@nationaltheatret.no og salg@nationaltheatret.no vil bli behandlet av oss, og vi lagrer e-postene i opptil tre år etter den er mottatt.

 

4. Informasjonskapsler (cookies)

Nettsiden nationaltheatret.no benytter informasjonskapsler (også kjent som «cookies»).

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres av nettleseren din på din maskin eller telefon. Denne informasjonen kan brukes til for eksempel å se hvor lenge du oppholder deg på våre sider og forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre. Cookies kan bare lagre tekst, som alltid er anonym, og som vanligvis krypteres. Alle nettlesere gjør det mulig å begrense atferden til informasjonskapsler eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over de informasjonskapslene som er lagret på datamaskinen, og å slette informasjonskapsler eller fjerne alle sammen.

Ved å bruke nationaltheatret.no samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler og endre hva vi kan samle inn av data i «innstillinger for informasjonskapsler».

 

Google Analytics 4

Nettanalytiske informasjonskapsler samler informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren klikker seg inn fra, antall ganger brukeren har besøkt nettstedet og hvor lenge brukeren surfer på nettstedet. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer, og summen av informasjon brukes til nettstatistikk.

Google skriver om Analytics 4 og personvern på sine nettsider.

 

Avviksstatus

Det brukes informasjonskapsler for å huske om brukeren har lest en avviksmelding, for at denne ikke skal vises flere ganger. Det lagres tidspunkt for lukking av avviksmelding, for at denne kan vises igjen ved endring. Denne informasjonen innhentes ikke av Nationaltheatret.

 

5. Deling av informasjon med tredjeparter

Personopplysninger som samles inn for bruk av våre tjenester vil kun deles med underleverandører som opptrer i henhold til personvernregelverket og som tilfredsstiller våre krav til behandling av personopplysninger. Dette vil typisk være underleverandører som arbeider med å gjøre våre tjenester tilgjengelig for deg som besøkende hos oss. Behandlingsgrunnlaget for å dele personopplysninger med tredjeparter er det samme som gjelder for behandlingen i punkt 4.

Behandling av personopplysninger skjer i land innenfor EU/EØS. I den grad en leverandør er eid av et selskap i USA, er slikt selskap i USA på listen over godkjente virksomheter på www.dataprivacyframework.gov/s/participant-search.

 

6. Tredjeparter til Nationaltheatret

Nationaltheatret bruker tredjepartsløsninger for å håndtere blant annet ulike henvendelser fra kunder, kjøp, salg og administrering av billetter, og betaling av billetter og gavekort.

Tredjeparter vi bruker:

  • Tessitura
  • Activity Stream
  • Zisson
  • Queue it
  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Piwik Pro
  • Munu
  • Bambora / WorldLine
  • MailGun
  • Wordfly
  • InTouch
  • Outlook 365
  • PostHog
  • Azure

 

7. Dine rettigheter og kontaktinformasjon til behandlingsansvarlig

Rettigheter

Du har rett til å få innsyn i personopplysningene vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også be oss om å rette, slette og begrense behandlingen av personopplysninger av deg i henhold til personopplysningsloven.

 

Kontaktinformasjon

Du kan kontakte oss for spørsmål knyttet til behandling av personopplysninger på e-post til: personvern@nationaltheatret.no

Du kan klage til Datatilsynet hvis du mener Nationaltheatret ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven. På Datatilsynet sine nettsider finner du informasjon om dine rettigheter og hvordan du kan klage.

 

8. Endringer i denne personvernerklæringen

Hvis vi gjør endringer i vår behandling av personopplysninger, vil vi bruke de kontaktopplysningene du har oppgitt (fullt navn og e-postadresse) for å kontakte og informere deg om endringene.

Det vil være behov for å endre denne personvernerklæringen over tid, og den oppdaterte personvernerklæringen vil være tilgjengelig på denne siden.

 

Vi oppdaterte personvernerklæringen 23. januar 2024.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...