Hopp til innhold

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Ingvar Ambjørnsens skjellsettende ungdomsroman fra 1988, som få unge på 80-tallet kom uberørt fra, ble sin tids store generasjonsfortelling, kjærlighetshistorie og Oslo-portrett. Da filmatiseringen kom ut i 1990, ble den et kultfenomen. Dette er historien om Torshovgutta Pelle og Proffen, og om Lena, Nina, Stein og Filla – og andre som har falt utenfor. Og om menneskene som utnytter dem.

Visningstider
Fra til
Urpremiere 9. mars
Varighet og pauser
2 timer og 20 minutter inkludert pause
Advarsler
Dørene og serveringen åpner en time før forestillingsstart. Lurt å komme tidlig! Anbefalt aldersgrense 13 år.

Martin Miguel Almagro TonneMusikalsk ansvarlig
Oscar UdbyeLysdesigner
Eva SharpMaskør
Rudolf Terland BjørneremRegi- og prosjektassistent
Dramatiker/sangtekstforfatter
Frank HammerslandKomponist/sangtekstforfatter
Oda RadoorMedforfatter/dramaturg
Opphaver

Innsikt

Artikkel

De ustreites byutvikler

Regissør Simen Formo Hay vil gi plass til det røffe og ustreite, både i kunsten og samfunnet. Da passer det godt å lage en musikalsk teaterhappening rundt 80-tallets store kultfortelling Døden på Oslo S i et nedlagt kjøpesenter på Økern.

Mer enn teater

Døden på Oslo S – en by for alle?

I løpet av spilletiden til Døden på Oslo S skal Nationaltheatret okkupere Økernsenteret og skape en møteplass og en totalopplevelse som tar vare på undergrunnsestetikken og varmen fra historien.

Scene

Økernsenteret

Det gamle nedlagte Økernsenteret blir åsted for storsatsningen Døden på Oslo S våren 2023. Lokalene skal huse både den nyskrevne musikalen, serveringsområde, platebutikk og et omfattende formidlingsopplegg inspirert av den legendariske historien. 

Partnere og støttespillere:

SparebankstiftelsenDNB.jpg
Logo_frittord.jpg

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Lasting...