Hopp til innhold
125 år
Høyhus, trær og biler mor blå himmel

Økernsenteret

Det gamle nedlagte Økernsenteret blir åsted for storsatsningen Døden på Oslo S våren 2023. Lokalene skal huse både den nyskrevne forestillingen, serveringsområde, platebutikk og et omfattende formidlingsopplegg inspirert av den legendariske historien. 

Setter du passerspissen i Økern på et kart over Oslo og slår en sirkel rundt, oppdager du at bydelen ligger i et geografisk sentrum av byen. 

Da Økernsenteret ble åpnet 2. juni 1969, var det med sine 18 etasjer Norges største forretnings- og kontorbygg og et av de høyeste byggene i Oslo. Det var et av de første kjøpesentrene som ble bygget for å avlaste Oslo sentrum. Arkitekter var Håkon Mjelva og Per Norseng.

Økernsenteret hadde bank, postkontor, vinmonopol, og en rekke butikker. I høyblokken lå det kontorer og helse- og velværetjenester. Senteret og høyblokk har stått tomt i flere år i påvente av riving.

Men nå pågår et stort arbeid for å utvikle Økern Sentrum til et levende byområde med boliger, handel, kultur og kontorer.

Du kan lese mer om planene her.

Hvor finner jeg Økernsenteret?

Senteret ligger på sørsiden av Østre Aker vei halvannen kilometer sørøst for Sinsenkrysset. Adressen er Økernveien 145, 0580 Oslo.

Vis i kart

Kollektivtrafikk

T-bane: Økernsenteret når du lettest med t-banen til Økern stasjon, som ligger 100 meter unna – enten med linje 5 Vestli i østlig retning, eller med linje 4 Vestli i vestlig retning via Majorstuen. Merk at det finnes to innganger, en på hver side av T-banestoppet.

Buss: Buss 23 til Økern eller buss 21 til Hasle.

Parkering

Det er parkeringsplass rett ved Økernsenteret.

Les mer om forestillingen

Forestilling
Høyblokk i neongrønt på mørkegrønn bakgrunn

Døden på Oslo S

Bli med og heng i det nedlagte kjøpesenteret på Økern, hvor du kan kjøpe en matbit og en øl og oppleve en musikalsk hyllest til de som står på utsida, til den upolerte undergrunnen – og til kjærligheten.

Les mer

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...