Hopp til innhold
125 år
To kvinner foran et naust

Ro mitt hav

Ro mitt hav med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland er en varm og humoristisk forestilling basert på Jon Fosses tekster.

Anne Marit Jacobsen er en av våre fremste og mest folkekjære skuespillere. Hun ble i 2019 bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette. Tekster fra denne boka danner stammen i hennes nye prosjekt Ro mitt hav.

Sammen med seg på scenen har Jacobsen en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland, som har komponert musikken til prosjektet. Langeland er vel etablert i både inn- og utland, med kantele som hovedinstrument – noe som gir muligheter både for instrumentalmusikk og som akkompagnement til lesing og sang. Hennes uttrykk er variert med et bredt spenn, noe som gir Fosses dikt en vakker ramme. 

Visningstider
Forestillingen er ikke lenger i spill.
Varighet og pauser
1 time uten pause

«En liten perle av en poesiforestilling.»

Dagsavisen

Skuespillere

Anne Marit Jacobsen

Anne Marit Jacobsen

Skuespiller, idé, regi og bearbeidelse

Anmeldelse

«Den lille timen «Ro mitt hav» varer briljerer Anne Marit Jacobsen som en av våre fremste formidlere ikke bare av lyrikk generelt, men spesielt av Jon Fosses fine lag med ord og stemninger.»

Dagsavisen

«Barnet protesterer»

Anne Marit Jacobsen leser diktet «Barnet protesterer» av Jon Fosse, fra «diktsamlingen Auge i vind» fra 2003.

Innsikt

Tekst
Portrett av mann

Jon Fosse om Åse Ljones

I bileta til Jon Fosses sambygding Åse Ljones blir noko som før var i det skjulte, i det tause, så å seie møysommelig arbeid fram i mønster av gjentaking og variasjon.

Les mer

Pressebilde

1/1

1/1

To kvinner står ute foran et naust

Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland

Foto: Oddleiv Apneseth

Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland

Foto: Oddleiv Apneseth

1/1

1/1

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...