Hopp til innhold
125 år

Fotograf: Øyvind Eide

En handelsreisendes død

Bli mer kjent med en handelsreisendes død

Gripende om tapte drømmer. Kåret til verdens beste teaterstykke. Studeres på skoler verden over.

Arthur Millers kjente samfunnskritiske skuespill En handelsreisendes død er regnet som en klassiker i det 20. århundrets drama.

En handelsreisendes død handler om en mann som lever på en livsløgn. I en stram komponert form leverer Arthur Miller en moderne tragedie som viser hvordan fortiden påvirker nåtiden, og samfunnet utenfor påvirker privatlivet.

Hovedpersonen i En handelsreisendes død klarer aldri å akseptere at verken han selv eller den eldste sønnen har gjort det stort i livet. Å overføre sine egne ambisjoner til barna er velkjent, og potensielt ødeleggende.
I dag er denne tematikken mer aktuell enn noen gang; ambisiøse foreldre står på sidelinjen på fotballkamper og heier og banner, og stiller skyhøye krav til ungene sine. Ambisjoner på vegne av barna skaper ikke bare et usunt jag etter å være vellykket, det retter også fokuset på jeget, på bekostning av viet.
Stykket reflekter temaer som livsløgnen og den eksplosive desperasjonen som kommer i kjølevannet av en raknet karriere, fasade og knuste drømmer. 

En handelsreisendes død er spesielt relevant for elever i videregående skole og kan benyttes og være inspirasjonskilde til flere undervisningsforløp. Forestillingen danner et godt utgangspunkt for videre diskusjon i klassen. En handelsreisendes død er en aktuell forestilling om ensomhet, livsløgn, fasade og den eksplosive desperasjonen som kommer i kjølevannet av en raknet karriere
Stykket kan kompetanse mål i samfunnsfag, norsk, historie og programfagene sosiologi, psykologi kommunikasjon, kultur og politikk. Samt elever i utdanningsprogrammet musikk, dans og drama.

Pris: For skolegruppe (10+) er prisene fra 110 til 270 per billett med en fribillett til lærer per 15. elevbillett.

Har du spørsmål eller ønsker å reservere til klassen din kontakt oss her