Hopp til innhold

For skoler

Gjør teater til en del av undervisningen – ta med klassen din på forestilling og benytt vårt rike skolemateriell til forarbeid og etterarbeid i klasserommet.

Vi har sterkt reduserte priser på alle forestillinger og skoleomvisninger for elevgrupper. Hver 16. elevbillett gir én fri lærerbillett. Send gjerne en e-post til salg@nationaltheatret.no hvis du har spørsmål om billetter.

Nationaltheatret samarbeider med Den kulturelle skolesekken (DKS).

Motta nyhetsbrev for lærere

Bli skolekontakt

Er du en teaterinteressert lærer? Ønsker du inspirasjon til din undervisning og gode tilbud til klassen? Abonner på vårt skolenyhetsbrev, og vinn opplevelser for deg og din klasse.

Les mer

Studiemateriell

Skole

Studiemateriell til Jane Eyre

Studér slektstreet, reflektér over manusutdrag og anmeld forestillingen – her finner du inspirasjon og oppgaver slik at du kan bruke teater i skolen. Prøv også vår Curipod.

Les mer
Skole

Studiemateriell til Hamlet

Her kan du og klassen din jobbe videre med forestillingen i klasserommet: les handlingsresymé, få oversikt over rollene, gjør Hamlet-Kahoot og prøv deg på skriveoppgaver og dramaøvelser. 

Les mer

Lytt og lær mer

Podkast

Lytt til teatrets podkast

I Nationaltheatrets podkast «Teaterprogrammet» kan du gå i dybden på forestillinger og tematikk som utspiller seg på teatrets scener.

Les mer

Kahoot_Logo_tilpasset.jpg

Klikk her, og ta quizene om Nationaltheatret og våre forestillinger.

Anbefalt for ungdomstrinn og vgs

Jeg er Sylv

Jeg er Sylv er en ekspressiv og drømmeaktig forestilling om den legendariske poeten Sylvia Plaths liv og altfor tidlige død.

Flukt

Intenst og mektig drama om kampen for kjærligheten og menneskeligheten når krigens tåke truer. Hvem kan du stole på når du er på flukt?

Jane Eyre

Romanklassikeren Jane Eyre i en scenisk versjon full av heftige følelser, tordenskrall og uhyggelige hemmeligheter – pakket inn i en estetisk eksplosjon.

Hamlet

Opplev Hamlet , teaterhistoriens største klassiker, i Johannes Holmen Dahls renskårne regi.

Julemiddag

Nationaltheatrets juleklassiker er tilbake på Amfiscenen! Bordet dekkes til en julemiddag der hundre år utspiller seg i løpet av én kveld.

Anbefalt for barnetrinn

Alice i Vidunderland

Publikumssuksessen er tilbake! Velkommen til en vidunderlig musikalsk og fargerik verden der alt snus på hodet.

En julefortelling

Den griske gjerrigknarken Scrooge får gjenferd på besøk, og lærer en viktig lekse om julens budskap i Dickens’ klassiker for hele familien.

Den fantastiske Mikkel Rev

Skogens villdyr slår tilbake i Roald Dahls klassiker!

Studiemateriell fra tidligere forestillinger

Bli med på omvisning

Klassetur rundt på teatret

Vi tilbyr omvisninger for skoleklasser, folkehøgskoler og lærergrupper. Slå to fluer i en smekk – gå på lærerik omvisning på teatret med klassen din før eller etter at dere skal se forestilling! 

Les mer

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Lasting...