Hopp til innhold
125 år
Nationaltheatrets podkast

Lytt til teatrets podkast!

I Nationaltheatrets podkast «Teaterprogrammet» kan du gå i dybden på forestillinger og tematikk som utspiller seg på teatrets scener.

Ønsker å forberede deg før du skal i teatret? Eller kanskje du har sett en forestilling og hungrer etter mer? Bli bedre kjent med produksjonene på Nationaltheatret i podkasten «Teaterprogrammet». Her finner du lyddrama, reportasjer, introduksjoner og samtaler.

Søk opp «Teaterprogrammet» i din foretrukne podkastspiller, eller følg en av lenkene her for å finne alle våre episoder: 

Aktuelle episoder:

Alle mine sønner – livsløgner og familiehemmeligheter

Hvor langt er du villig til å gå for å beskytte deg og dine? Det er et av mange spørsmål som stilles i teaterforestillingen Alle mine sønner, som denne episoden gir deg en introduksjon til. Stykket er skrevet av den amerikanske dramatikeren Arthur Miller, og regnes som et dramatisk mesterverk. Handlingen dreier seg rundt en familie i etterkrigstidens USA, som er gjennomsyret av livsløgner og hemmeligheter. Hva kan stykket si oss i dag? Og hva er egentlig koblinga mellom Arthur Miller og Henrik Ibsen? Skuespiller Kim Haugen intervjues av journalist Kari Slaatsveen.

Spesialepisode: Per Christian Ellefsen

Journalist Kari Slaatsveen møter skuespiller Per Christian Ellefsen, som fyller 70 år og spiller sin siste rolle som fast ansatt skuespiller på Nationaltheatret, før han går av med pensjon. Her kan du bli bedre kjent med den folkekjære skuespilleren, som forteller om livet på scenen, rollen Elling, hans interesse for fugler og fuglesang, og hvordan det blir å gå av med pensjon. Han avslører også hva han ville gjort hvis han ikke hadde blitt skuespiller! Blant annet!

Fosse på 40 minutter

I denne spesialepisoden i anledning utdelingen av Nobelprisen i litteratur til dramatiker og forfatter Jon Fosse, loser vi deg gjennom alle Jon Fosses dramatiske verk. Len deg tilbake i båten og la skuespiller Thorbjørn Harr ro deg trygt gjennom over 50 verk – på under 40 minutter! Marika Enstad og Trond Espen Seim leser utdrag fra stykkene, og Helene Bergsholm er stemmen til Fosse selv. Gratulerer med velfortjent pris, Jon Fosse, vi gleder oss til fortsettelsen!

En julefortelling – julehistorien over alle julehistorier

Her får du en introduksjon til En julefortelling av Charles Dickens. Du får blant annet høre hvordan verket ble til, og hva som har vært viktig når julefortellingen over alle julefortellinger skulle tas til scenen. Regissør Maren Bjørseth forteller selv om arbeidet med forestillingen – og til slutt møter du selveste Scrooge, skuespiller Anne Krigsvoll, som i En julefortelling gjør sin siste rolle som fast ansatt på Nationaltheatret før hun går av med pensjon.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...