Hopp til innhold
125 år
En skuespiller med tykke brilleglass leser i en stor og gammel gammel bok

Dykk ned i forestillingene sammen med elevene

Studiemateriellet er et effektivt læringsverktøy og inneholder ulike oppgaver, «kahooter» og kreative øvelser, som også møter kompetansemål i læreplanen.

Gjennom vårt skreddersydde studiemateriell kan elever og lærere dypdykke ned i forestillingen på en pedagogisk og kreativ måte, som også oppfyller læringsmål i læreplanen.

Skolemateriellet legger opp til for- og etterarbeid og inneholder bakgrunnsinformasjon om stykkene og dramatikerne, samt refleksjons- og skriveoppgaver knyttet til oppsetningene. Det inneholder også enkle og relevante dramaøvelser som er tilrettelagt for alle klasser og for vanlige klasserom. Skolemateriellet er knyttet til Læreplanens kompetansemål i flere ulike fag.

Jane Eyre

Kvinne med kyse

Studiemateriell til Jane Eyre

Studér slektstreet, reflektér over manusutdrag og anmeld forestillingen – her finner du inspirasjon og oppgaver slik at du kan bruke teater i skolen. Prøv også vår Curipod.

Les mer

Hamlet

Vildanden

Her blir elevene blant annet bedre kjent med Vildandens rollekarakter og tematikk. Heftet er utviklet for 10. trinn og videregående. 

Last ned studiemateriellet her

Hedda Gabler

Skolemateriellet er utviklet for å inspirere elevene til å dypdykke ned i Ibsens verk og stimulere til refleksjon rundt stykkets tema. Heftet er utviklet for 10. trinn og videregående. 

Last ned studiemateriellet her

Romeo og Julie

Dette pedagogiske opplegget til Romeo og Julie er laget med tanke på at elevene skal leke seg inn i Shakespeares verden. Heftet er tilpasset elever i videregående opplæring, men kan også egne seg for undervisning på ungdomstrinnet.

Last ned studiemateriellet her

Byggmester Solness

Dette pedagogiske opplegget skal inspirere lærere og elever til å dypdykke ned i Henrik Ibsens verk og for å stimulere til refleksjon rundt stykkets tema, innhold og om teaterkunsten. Heftet er laget for videregående skole, men egner seg også for bruk i ungdomstrinnet. 

Last ned studiemateriellet her

Vildanden + En folkefiende – Enemy of the Duck

Skolemateriellet til denne forestillingen er en god anledning til å la elevene sette seg inn i to av Henrik Ibsens mest kjente stykker. Heftet er tilpasset 10. trinn og videregående.

Last ned studiemateriellet her

Som dere vil

Bli kjent med William Shakespeares klassiske stykke. Dette studiemateriellet inspirerer elevene til å drøfte og reflektere over tematikk og handling i et personlig, samfunnsmessig og etisk perspektiv. Heftet passer for ungdomskole og videregående skole. 

Last ned studiemateriellet her

Måken

Dette studiemateriellet skal inspirere elevene til å sette seg inn i Anton Tsjekhovs berømte skuespill, og gir gode perspektiver til sammenligning av Henrik Ibsen og Anton Tsjekhov. Heftet er tilpasset videregående skole, men passer også for ungdomstrinnet. 

Last ned studiemateriellet

Se alle skoleaktiviteter

Kvinne i 30-årene står foran en klasse og holde noen papirer.

For skoler

Gjør teater til en del av undervisningen – ta med klassen din på forestilling og benytt vårt rike skolemateriell og tilpassede omvisninger til forarbeid og etterarbeid i klasserommet.

Les mer

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...