Child (HU)

Et dogme-inspirert, unikt og intimt møte med Et dukkehjem.

Møt dollardaddy’s – et av Ungarns yngste og dristigste ensembler! De er kjent for sin dristighet og for eksperimentering med grensene mellom livet og teatret. Med en svært minimalistisk stil, lite scenografi og kostymer gjenfortelles klassiske teaterstykker gjennom dollardaddy’s sitt karakteristiske sceneuttrykk. Karakterene, situasjonene og konfliktene ivaretas, men språket er skuespillernes eget.

Forestillingen Child har et nedstrippet og personlig format – uten noen form for rekvisitter, kostymer eller sceneteknologi. Dollardaddy’s sin originale spillestil er inspirert av dogmefilmer, og inviterer publikum til å gå inn i et unikt og intimt forhold med skuespillerne: Sammen er alle plassert i en «stue», og alt som skjer foregår i publikums umiddelbare nærhet. Selv om publikum ikke har en aktiv rolle i stykket, er det umulig å distansere seg fra handlingen som utspiller seg på kloss hold. Hver forestilling er forskjellig – hver kveld en unik opplevelse.

Child er del av ensemblets Family trilogy, som består av Love (Henrik Ibsens Lille Eyolf) og Home (August Strindbergs Pelikanen). De tre ulike stykkene er bare delvis forbundet med hverandre, men alle forteller forskjellige historier om å være i familie – om problemene som kan oppstå når man lever sammen og om klassiske kommunikasjonsfeller som skyldes altfor nære relasjoner.

 

Regissør: Tamás Ördög

Skuespillere: Emőke Kiss-Végh (Nora Helmer), Tamás Ördög (Torvald Helmer, hennes mann), Annamária Láng (Lindéné, hennes venn) og Sándor Terhes (Krogstad)

 

«Ensemblet er tiltrukket av dogmemanifestets strenghet, og i tråd med dette, er det kun naturlig lys i rommet (…) og skuespillerne spiller helt naturalistisk … alt dette er storartet.»

Andrew Haydon, teaterkritiker