Eraritjaritjaka (CH)

Heiner Goebbels er vinneren av Den Internasjonale Ibsenprisen, verdens største teaterpris. Nå gjester han Norge for første gang.

Komponist, teaterregissør og professor Heiner Goebbels er kjent for å hente inspirasjon fra så forskjellige kilder som Prince og Søren Aa. Kierkegaard. I Eraritjaritjaka (aboriginernes ord for lengselen etter det tapte) får du se hvor banebrytende Goebbels’ scenekunst er og hvorfor han vant den internasjonale Ibsenprisen.

Musikk, litterære tekster, lys og bilde flørter med hverandre i denne produksjon som viser at teater ikke alltid kan tilordnes en bestemt kategori. Eraritjaritjaka handler om en eldre mann som forsøker å forstå sin verden. Han forsvinner fra scenen i en taxi, lager omelett og hakker løk i takt med musikken, og musikere dukker opp i stuen hans. Eraritjaritjaka er full av overraskelser og forførende lys og lydeffekter, samt unik bruk av skuespiller og video.

Forestillingen er resultatet av et samarbeid mellom skuespiller, musikere og Goebbels. Den kjente franske skuespilleren André Wilms leker seg med tekster fra forfatter og nobelprisvinner Elias Canettis’ dagbøker, mens Mondriaan Quartett svarer med blant annet Shostakovich, Bach og Bryars.