Main menu and utilities

En eventyrlig rockemusikal for hele familien.

Ulven og Geita er tilbake for å rocke Hovedscenen – med nyskrevet musikk og enda flere dyriske skikkelser.

En ulv på streif kommer innom den fredelige skogen der tamdyrene bor. Panikken brer seg, men Geita er ikke like lettskremt som de andre. Hun begir seg ut på et lite eventyr med gråbein, som faller pladask for henne. Men til Ulvens forskrekkelse viser det seg at Geita har tre små barn. Ulven håper han kan løse kjærlighetsfloken ved å spise opp de små rivalene, så Geita må forsegle døra si med en sang. Geitekillingene får ikke åpne for noen andre enn den som synger akkurat denne sangen …

Eventyret om Ulven og Geitekillingene finnes i mange varianter og i mange kulturer, hvor Brødrene Grimms versjon kanskje er den mest kjente hos oss. Mange kjenner også filmen og kultklassikeren Med Grimm og Gru – som vises på NRK i julen – og forestillingen Rockeulven, som ble en kjempesuksess for små og store da den ble satt opp på Nationaltheatret i 2011.

Nå er regissør Tyra Tønnessen og scenograf Dagny Drage Kleiva endelig tilbake på Nationaltheatret med sin versjon av dette eventyret, og har nok en gang med seg dyr fra den norske villmark og det norske fjøs, moderne kjærlighetsintriger og kjønnsrollekonflikter – og store mengder humor. Ragnar Olsen har bidratt med rim og rytme, og forestillingen har fått en fantastisk, ny musikalsk innpakning, signert komponist Åsmund Flaten og fremført live av teatrets orkester.

Ulven er en fargesprakende og eventyrlig musikal for hele familien. Med både geiter, sauer, griser, gaupe, jerv og ulv på scenen, som både vrinsker, grynter, slafser og uler, vil både ville og tamme dyr kunne kjenne seg igjen – enten man er barn, foreldre eller besteforeldre. Bli med oss inn i eventyret!

Video

  • – En godtepose av en forestilling

    Se intervjuet med Mariann Hole og Øystein Røger, som spiller Geita og Ulven i høstens store familieforestilling.

    Ulven

Lytt til podkasten om Ulven:

Hør reportasjen «En ulv til besvær og begjær», hvor du møter regissør og dramatiker Tyra Tønnessen. Hun forteller om hvordan forestillingen ble til, og kulturhistoriker Knut Aukrust gjør deg bedre kjent med ulven i et kulturhistorisk perspektiv.

Du kan også søke opp «Teaterprogrammet» eller «Nationaltheatret» i podkastspilleren. Benytter du Itunes, kan du finne podkasten her.

Lytt til den nye sangen:

Hør en smakebit på den nye musikken som er komponert av Aasmund Flaten til høstens nyoppsetning av den populære forestillingen.

Kunstnerisk lag

Regissør: Tyra Tønnessen

Koreograf:  Belinda Braza

Komponist og arrangør: Åsmund Flaten.

Scenograf og kostymedesigner: Dagny Drage Kleiva

Musikalsk ansvarlig: Per Christian Revholt

Lysdesigner: Øyvind Wangensteen

Maskører: Nina König og Terje Rødsjø

Dramaturger: Njål Helge Mjøs.

Medvirkende barn

Goda/Bobo:  Peter Andreas Hjellnes Moseng, Lily Sæther Landro, Sigrid Høyer Indregård og Lotte Haug-Onsaker.

Lydi: Tale Haugen Sørli, Vilja Stensrud og Ninni Spone. 

Andrei/Mirei: Hennie Horn-Hynne, Ole Opsal Stavrum og Ottar Johnson.

Musikere

Staffan William-Olsson, Arild Stav, Hermund Nygard og Jan Olav Renvåg.

Produksjonslag

Produsent: Maren K. Onsaker. 

Inspisienter: Christina Johannessen og Lina Hallem. Sufflør: Amanda Øiestad Nilsen. Scenemester: Lars Helvik. Lysmester: Ryan William Bourne. Lydansvarlig: Magnus Aaen. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Ada Behn. Koreografiassistent: Charlotte Korrell. Produksjonsassistent: Caroline Lillås og Vanessa Storm. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Hilde Vibeke Innerby. Påkleder: Robert Andresen og Tove Klausen.

Pressebilde

Av Tyra Tønnessen og Ragnar Olsen. Musikk av Åsmund Flaten.

Øystein Røger som Ulven og Mariann Hole som Geita i Ulven.

Foto: Øyvind Eide.

Last ned bildet
Ulven