Hopp til innhold
125 år
Bilde av kvinne som holder opp et kostyme

Omvisning for alle

Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj!

Omvisningen tar deg med til noen av teatrets unike rom og scener, som for eksempel Kongelosjen som ellers er lukket for publikum, og til en sniktitt på selveste Hovedscenen.

Du får også bokstavelig talt gå i Ibsen og Bjørnsons fotspor og høre spennende historier fra teatrets åpning i 1899, fra okkupasjonen under andre verdenskrig og fra i dag – og hvordan vil et moderne, rehabilitert Nationaltheater vil kunne se ut i fremtiden?

Omvisningen vil også ta for seg teaterbyggets arkitektur og den unike kunstsamlingen som henger på veggene, og du får se nærmere på rekvisitter, parykker og kostymer i våre detaljrike teaterutstillinger!

Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Visningstider
Fra til
Scener
Vestibyle
Varighet og pauser
40 minutter
Advarsler
Billett voksen: 140 kr. Billett barn (til og med 18 år), skoleelev, student og honnør: 70 kr.

Praktisk informasjon

  • Omvisningen skjer på teatrets premisser; sceneprøver eller sceneteknisk arbeid kan påvirke hvilken rute omvisningen tar, og om vi kan besøke sceneområder.
  • Alle er velkomne på omvisning, men Nationaltheatret er et gammelt bygg, og under omvisningene er det dessverre noe begrenset tilgang til heis og andre hjelpemidler. Har du spesielle behov si fra på forhånd på e-post: omvisning@nationaltheatret.no
  • Vi gjør oppmerksom på at det dessverre ikke er mulig å ha med barnevogn på omvisningen.

Historisk omvisning

Bli med på omvisning, og opplev Nationaltheatret fra innsiden!

Bli med bak scenen

1/6

1/6

Møt Thomas, loftsmester på Nationaltheatret! Han har sin arbeidsplass høyt oppe på teatrets loft, der han styrer alt som henger over scenen. Enten det er kulisser – eller folk.

Møt Hanne Marte, lysmester på Nationaltheatret! Hva gjør en lystekniker, og hvorfor er denne jobben så viktig for en teaterforestilling?

Møt Mari, lydtekniker på Nationaltheatret! Hva gjør en lydtekniker, og hvorfor er denne jobben så viktig for en teaterforestilling?

Møt Terje, maskør på Nationaltheatret! Hva synes han er det morsomste med jobben sin?

Møt Pelle, rekvisitør på Nationaltheatret! Han lager alle de tingene som skuespillerne holder i hendene sine – som noen ganger kan være små blekkspruter.

Møt Magny, kostymemaker på Nationaltheatret!

Møt Thomas, loftsmester på Nationaltheatret! Han har sin arbeidsplass høyt oppe på teatrets loft, der han styrer alt som henger over scenen. Enten det er kulisser – eller folk.

1/6

1/6

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...