Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Hvordan kan vi forstå hverandre?

På søken etter fellesskap og en høyere himmel. 

I Jordopphimlesang møter vi mennesker som søker seg mot lyset i en mørk tid. Gjennom sine egne refleksjoner og fortellinger leter de etter en ny forståelse av fellesskap. Kan det å utsi språket faktisk endre verden?

Jordopphimlesang er et nyskrevet stykke av dramatikeren Fredrik Høyer, som i Mattis Herman Nyquists regi bygger videre på tematikken i kultfenomenet og undergrunnsprosjektet Grønlandsūtraen fra 2016, som de sammen sto bak. Der «sūtraen» ble hyllet for sin underfundige og fortvilte tematisering av små og store bekymringer, settes en betydelig mer urolig verden under lupen i Jordopphimlesang.

Denne gangen møter vi en utvidet gjeng av skuespillere og kunstnere, som skal innvie Nationaltheatrets nye scene, nemlig Kanonhallen på Løren. Publikum inviteres inn i et pulserende lyd- og lysbilde, signert elektronikamusiker Bendik Baksaas, lysdesigner Øyvind Wangensteen, i Alva Brostens kostymedesign og med Ida Wigdel som koreograf. Sammen vil de lage en forestilling som utforsker teatrets grenser – som i en nattklubb eller en rituell samling.


Kanonhallen på Løren var under andre verdenskrig tysk våpenverksted. Nå har Nationaltheatret overtatt lokalet og skal ha Kanonhallen som én av sine scener i perioden da hovedbygget rehabiliteres.
Jordopphimlesang, som har urpremiere 4. mars 2021, innvier Oslos nye teaterscene.

Produksjonslag

Produsent: David Parrish.

Inspisient: Lina Hallem. Sufflør: Lise Roesen. Scenemester: Njål Øwre. Lysmester: Kato Adolfsen. Lydansvarlig: Magnus Dahle Larssen. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Forestillingsansvarlig kostymer: Tove Klausen og Elinor Ström. Rekvisitør: Maja Eline Larsen. Informasjonsansvarlig: Terese B. Larsen. Markedsansvarlig: Jan Lier.

Pressebilde

Jordopphimlesang

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet