Hen

Av Taylor Mac. Oversatt av Knut Nærum.

Ibsenprisvinner Taylor Macs fandenivoldske og såre drama om en families kamp mot undergangen – og drømmen om kjærlighet.

Når Isaac Connor kommer hjem til familien full av hjemlengsel etter tre års militærtjeneste, har det skjedd store forandringer. Døra går knapt opp fordi det er søppel og rot overalt. Pappa Arnold, som tidligere styrte familien med jernhånd, har hatt et slag. Mora Paige er midt i et forrykende frigjøringsprosjekt der hun ikke lenger driver med sysler som matlaging, personlig økonomi, husarbeid eller noe av det som hører med til det heteronormative A4-livet. Tvert imot ønsker hun nye tider og alle nye kjønn velkommen. Hun har erklært patriarkatet og mannssamfunnet krig etter mange års drittliv. Hun satser på kunst og metaforer og har alliert seg med Isaacs lillesøster, som ikke vil være søster lenger, men bror.

Nettet flommer over av billige hormoner, og alt er mulig å forandre. The sky is the limit, selv om man bor i en rønne av et hus, og hele nabolaget drømmer om noe bedre.

Se alle datoer

Her er de neste spilledatoene

Norgespremiere 12. august 2022 på Torshovteatret.

Lytt til podkasten

Salongsamtale: Hun, han og hen

Trenger vi pronomenet hen? Trenger vi i det hele tatt begrepet kjønn? Hvordan iscenesetter vi kjønn i det virkelige liv – med kostymer og rekvisitter? Og hva betyr det at ibsenpris-vinner Taylor Mac krever at en av rollene i stykket Hen skal spilles av en transperson?

I denne salongsamtalen diskuteres store og små spørsmål rundt språk, kjønn og makt, med utgangspunkt i forestillingen Hen.

Du møter Jaden Healey (skuespiller), Kristin Fridtun (filolog og forfatter) og Helene Uri (forfatter og språkforsker). Samtalen ledes av Siri Lindstad (journalist og litteraturkritiker).

Produksjonslag

Produsent: Rune Reksten.

Inspisient: Christina Johannessen. Sufflør: Ingvild Gjerstad. Scenemester: Kristian Gunnerud Maurstad. Lysmester: Per Roald Sand. Lydansvarlig: Bendik Toming. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Forestillingsansvarlig kostymer: Jannicke Spillmer Kloh. Rekvisitør: Pelle Enebro.

Pressebilde

Hen

Marika Enstad, Sigurd Myhre, Jaden Healey og Lasse Lindtner

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet