Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Et storslått amerikansk epos i to deler

Tusenårsriket nærmer seg er første del av Tony Kushners prisvinnende stykke om et Amerika i endring og mennesker fanget mellom himmel og helvete.

New York, 1985. Den konservative Ronald Reagan er president i USA. Aksjekursene stiger i takt med lyden av Frank Sinatra og Wham!. Fremdeles er Sovjetunionen den store fienden, men noe stort og omgripende er i gjære. Årtusenskiftet nærmer seg.

Samtidig sprer det seg et virus blant de homoseksuelle, et dødelig virus som ingen har sett før. Ansikt til ansikt med sykdommen settes newyorkere på prøve: Prior er smittet, og kjæresten Louis makter ikke å stå ved hans side. I stedet møter han mormoneren Joe, som selv sliter i sitt ekteskap med den angstsyke Harper. Den republikanske advokaten Roy Cohn, tidligere høyre hånd til senator Joseph McCarthy, ser på seg selv som uovervinnelig. Han sitter midt i det politiske edderkoppnettet, men ender selv opp med å bli fanget mellom liv og død.

Alle disse menneskenes veier krysser hverandre, der de kjemper sine kamper rundt sykdom, seksualitet, religion og politikk. Plutselig stiger det også en engel ned i smeltedigelen. Budskapet hun bringer med seg er urovekkende.

Tony Kushners prisvinnende og bejublede mesterverk Engler i Amerika består av to deler: Tusenårsriket nærmer seg og Perestrojka. I vår kan du oppleve begge på Hovedscenen, i Marit Moum Aunes regi og med nyskrevet musikk av Nils Petter Molvær. Du kan velge å se Engler i Amerika i sin helhet og kjøpe billetter til begge, eller du kan velge å bare se én av delene. Vi gleder oss til å ta deg med på reisen.

Se video

  • Bli med i kulissene

    Bli med bak scenen på Nationaltheatrets største teatersatsning noen sinne, Engler i Amerika, og møt noen av de fantastiske menneskene som skaper teatermagi i kulissene.

GJØR TEATERKVELDEN KOMPLETT MED ET RESTAURANTBESØK

BORDBESTILLING

Bestill bord før forestillingen på Grand Café eller Paleet.

Bestill bord

Kunstnerisk lag

Regissør: Marit Moum Aune

Komponist: Nils Petter Molvær

Scenograf og kostymedesigner: Bård Lie Thorbjørnsen

Lysdesigner: Kristin Bredal

Lyddesigner: Erik Hedin

Maskedesignere: Nina König / Terje Rødsjø

Dramaturger: Njål Helge Mjøs / Hege Randi Tørressen

Produsent: Grethe Henden

Pressebilder

    «Angels in America» av Tony Kushner ble første gang produsert i mai 1991 av The Eureka Theatre i San Francisco. Den er senere fremført av Center Theatre Group/Mark Taper Forum i Los Angeles, samt produsert i New York på The Walter Kerr Theatre av Jujamcyn Theatres, Mark Taper Forum med Margo Lion, Susan Quint Gallin, Jon B. Platt, The Baruch-Frankel-Viertel Group og Frederick Zollo sammen med Herb Alpert.