Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Én drøm, fire offer

Opplev Atle Antonsen og Laila Goody i et gripende og brutalt oppgjør med den store drømmen. 

Willy nekter å innse at hans tid er forbi. Han har fortsatt store planer for – og store tanker om – både seg selv og sønnene Biff og Happy. Men ting er ikke, og har heller aldri vært, som han tror. Biff er ikke den vidundergutten han hele tiden har fått høre av faren at han er. Happy har stort sett havnet i skyggen av broren. Og Willy nyter ikke den respekten han innbiller seg at han har på jobb. Linda prøver desperat å lappe på fasaden og forhindre at demningen brister. Hun har tatt på seg oppgaven med å holde Willy og familien sammen, men det hele raser ugjenkallelig mot katastrofen og oppgjørets time.

En handelsreisendes død handler om en familie som sakte ødelegges i jakten på drømmen om å lykkes og bli noe; drømmen som nærer et umettelig begjær etter penger og status. Dette er skuespiller Trond Espen Seims regidebut på teaterscenen. Med seg på scenen har han fått et stjernelag, blant annet Atle Antonsen, som debuterer på Nationaltheatret i rollen som Willy Loman. Sammen med Laila Goody viser han oss den eksplosive desperasjonen som ligger i kjølvannet av en raknet karriere og fasade og knust drøm for en hel familie.

Da Arthur Miller ga ut En handelsreisendes død i 1949, var tematikken en utdatert manns møte med et samfunn i rask utvikling, ny teknologi og nye ideer. I 2018 skjer utviklingen enda raskere, og kontrasten mellom teknologisamfunnet og den aldrende selgeren er større enn noensinne.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

Se video om forestillingen

 • – En stor ny utfordring

  Se intervju med Atle Antonsen om rollen som Willy Loman.

 • Publikums reaksjoner

  Begeistring etter premieren på En handelsreisendes død, se video. 

  Publikum røst: «Rørende og sterkt. Gripende. Evigaktuelt budskap. Intenst, nakent og rått.»

 • En handelsreisendes død

  Atle Antonsen debuterer på Nationaltheatret i rollen som den legendariske karakteren Willy Loman.

Pressebilder

  GJØR TEATERKVELDEN KOMPLETT MED ET RESTAURANTBESØK

  BORDBESTILLING

  Bestill bord før forestillingen på Grand Café eller Paleet.

  Bestill bord