Main menu and utilities

Flammende kjærlighet i bittert arveoppgjør

Lidenskapelig og grusom familietragedie i en klaustrofobisk og nær versjon. 

Når den aldrende enkemannen Ephraim kommer hjem til gården med sin tredje kone, Abbie, forstår hans tre voksne sønner at de aldri vil arve gården. De to eldste reiser til California for å finne lykken, mens yngstesønnen Eben blir på gården. Han mener han har større rett til arven, at gården egentlig tilhørte hans avdøde mor. Han hater farens unge kone. I starten.

For etter hvert utvikler det seg et brennende begjær mellom Eben og Abbie, og når Abbie får en sønn, er det kun Ephraim som ikke skjønner hvem barnefaren egentlig er. Han vil testamentere gården til den nye gutten. Når Eben får vite at dette var Abbies plan fra starten, knuses både drømmen om gården og hans hengivenhet til henne. Hun må bevise sin kjærlighet til Eben på verst tenkelige vis.

Eugene O´Neills intense familietragedie Begjær under almene fra 1924 er et dryppende hett, intenst og grusomt drama om grådighet, hat og kjærlighet.

I Victoria Meiriks regi blir Begjær under almene et klaustrofobisk familieoppgjør. På Amfiscenen samles publikum sammen med skuespillerne i et uutbrytelig rom, i karakterenes lille intense verden, der grådighetens klamme hånd kveler alle som prøver å bryte seg løs.