Om søskenrelasjoner, utenforskap og brudd – gled deg til et nytt stykke fra Camara Lundestad Joof, en av norsk teaters viktigste stemmer.
I dette nyskrevne stykket av Nationaltheatrets husdramatiker Camara Lundestad Joof, spiller seks skuespillere en søster og bror – eller er de tre søstre og tre brødre? – som har endt på hver sin side av samfunnsstrukturen. Sammen og hver for seg kikker de på hverandre og ut for å nøste opp hvordan det gikk som det gikk.
Hvem eier egentlig utenforskapet?
- Visningstider
- Denne forestillingen er ikke i spill
- Scener
- Varighet og pauser
- 1 time og 45 minutter uten pause
- Advarsler
- Det brukes scenerøyk i forestillingen.
«Kraft til å røre en hel by»
Se bilder fra forestillingen
Fra venstre: Yusuf Toosh Ibra, Jae Nyamburah og Numa Edema Norderhaug
Foto: Erika Hebbert
Anmeldelser
««Samtaler med bror» er nyskapende både som tekst og teater (...) Camara Lundestad Joof makter å skrive om søsken uten noensinne å bli banal eller sentimental (...) De seks skuespillerne er toppklasse. Alle gjør Joofs ord til sine egne. (...) «Samtaler med bror» har kraft nok til å sette i gang flere debatter – og røre en hel by av brødre og søstre.»
Aftenposten««Samtaler med bror» har blitt en både hjerteskjærende, utforskende og kjærlighetsfylt fortelling om søskenforhold (...) utover i forestillinga formelig glitrer det av de alle seks i en imponerende sammenvevd tekststrøm og koreografi.»
DagbladetInnsikt
Kjærlighetsarbeideren
Nationaltheatrets husdramatiker snakker om det hele tiden, kampen mot diskriminering. Og når hun blir sliten, tenker hun at det er et kjærlighetsarbeid hun holder på med. Og at teater gjør oss alle til rausere mennesker.
Salongsamtale: Camara Lundestad Joof møter Yohan Shanmugaratnam
Hvordan kan man sette smidige ord på hverdagsrasisme, diskriminering, seksualitet og kjønn uten å tråkke feil og for å forandre samfunnet til det bedre?
Se også ...
De må føde oss eller pule oss for å elske oss
Tre kvinner raljerer om det intime, det politiske og det grenseoverskridende i forfatter og dramatiker Camara Lundestad Joofs hyllede og prisvinnende brakdebut på Nationaltheatret.