Hopp til innhold
125 år
Torshovteatret

Torshovteatret

Nationaltheatret flyttet inn i de gamle biblioteklokalene i Soria Moria-bygget på Torshov i 1977. Siden den gang har Torshovteatret vært en av Oslos og Norges mest profilerte teaterscener. 

Torshovteatret har vært gjenstand for både kunstnerisk, politisk og økonomisk turbulens, men har hele tiden vært et sted der skuespillerne har kunnet prøve ut nye kunstneriske uttrykk og nye organisasjonsformer – og dermed har de trukket nye publikumsgrupper til teatret.

Teaterscenen på Torshov er et rundt scenerom med plass til mellom 130 og 200 publikummere i salen og på galleriet.

Torshovteatret startet som en allmannastyrt scene. Lenge har teatrets kunstneriske ledelse vært en gruppe skuespillere som søker seg til Torshov på grunnlag av en felles kunstnerisk profil. Torshovgruppa har deretter fått teaterbygning, fagfolk og et visst budsjett til rådighet for en toårsperiode. For tiden programmeres Torshovteatret først og fremst med enkeltstående prosjekter.

Reisevei

Torshovteatret ligger i Soria Moria-bygningen på Torshov. Adressen er Vogts gate 64, 0477 Oslo.

Vis i kart.

Kollektivtrafikk

Det er buss- og trikkeholdeplasser langs Torshovs hovedgate Vogts gate, som også er gaten teatret ligger i. Teatret ligger bare et lite kvartal nord for holdeplassen Torshov, og har inngang foran til høyre i den røde, amfiformede Soria Moria-bygningen. Teatret holder til i andre etasje. Man kan også ta T-bane til Storo, og trikk eller buss videre derfra til holdeplassen Torshov.

Ruten og transportmiddelet som passer best for deg, finner du her.

Parkering

Det er mulig å parkere i gatene rundt teatret, følg skilting.

Servering og åpningstid

I foajéen på Torshovteatret kan du kjøpe snacks og forfriskninger. Snacks og kald drikke kan tas med inn i salen og nytes under forestilling. Serveringen åpner én time før forestilling.

Aktuelle forestillinger på Torshovteatret

Laster...
Kvinne i rustning i bybilde på kveldstid

Dissekering av et snøfall

Ekstraordinær dronning river seg løs

Mann og kvinne med ansiktene tett sammen

Lille Eyolf

Ibsens hjerteskjærende familiedrama

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...