Hopp til innhold

Blikktrommen

Opplev nobelprisvinner Günter Grass’ romanklassiker Blikktrommen i en leken og urovekkende sceneversjon, signert Kjersti Horn og Olav Waastad.

Året er 1927 i mellomkrigs-Europa, og tre år gamle Oskar får en blikktromme i bursdagsgave. Samme dag bestemmer han seg for å slutte å vokse. Han har allerede gjennomskuet verden som noe han ikke ønsker å være en del av – den er brutal, hyklersk og lite tiltalende. Valget blir et liv i protest. For å overleve tar han sin plass som utenforstående. En trommende observatør med et gjennomborende skrik som får glass til å knuse.

Romanklassikeren Blikktrommen (1959) av nobelprisvinner Günter Grass regnes som et definerende verk i europeisk litteraturhistorie og sjangeren magisk realisme. Gjennom lille Oskars fortelling om sin oppvekst i Grass’ egen fødeby Danzig, blir vi også presentert for historien om et land og en tid sterkt preget av krigens umenneskeliggjøring og kriser. Hele tiden med en leken og surrealistisk tilnærming til den groteske og til tider sjokkerende realismen.

Visningstider
Denne forestillingen er ikke lenger i spill.
Varighet og pauser
2 timer og 45 minutter uten pause

«Det er så godt teater, at du neppe har sett noe lignende.»

Aftenposten

Skuespillere

Kjersti HornRegissør og dramatisering
Erik HedinLyddesigner
Maskør
Oversettelse
Forfatter

Se bilder fra forestillingen

1/8

1/8

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

Foto: Øyvind Eide

1/8

1/8

Anmeldelser

«En stor teaterbegivenhet for vår tid.»

Aftenposten

«Olav Waastad triumferer i genistykket Blikktrommen.»

Dagsavisen

Innsikt

Artikkel

Den uutholdelige lyden av stillhet

Med Blikktrommen våget Günter Grass å være høylytt, skitten og respektløs i en etterkrigstid preget av fortielse. Det bidro til å sette en ny kurs for tysk litteratur.

Les mer

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Lasting...