Water Games (ZW/DE)

Tysk-zimbabwisk humortragedie om skittent drikkevann i utviklingsland.

En ikke navngitt afrikansk by står overfor en truende helsefare: Drikkevannet er forgiftet av avfallet fra et lekk kloakkrør. En lege fra byens helsedepartement oppdager trusselen og advarer borgermesteren for å unngå katastrofen. Men borgermesteren, som også er broren til legen, beskylder ham for å være en alarmist – en folkefiende.

Water Games er en frisk versjon av Ibsens En folkefiende, spesielt tilpasset den politiske og sosiale situasjonen i dagens Zimbabwe. Oppsetningen tar opp temaer som problematiske maktstrukturer, mangel på ytringsfrihet og utilstrekkelig vanntilførsel og skittent vann – alle aktuelle temaer i mange utviklingsland.

Men ofte er det ikke bare vannet som er skittent: Myndighetene, som er ansvarlige for rent og sunt drikkevann til innbyggerne, profiterer økonomisk på at situasjonen er som den er. Hva skjer når maktapparatet føler at deres suksessfulle bedrifter trues av muligheten for rent vann til innbyggerne? 

Forestillingen Water Games er fylt med film, levende musikk og en god dose humor – fordi det zimbabwiske publikum elsker å le i teatret. Akkurat som publikumet i Oslo.

 

Regissør: Jens Vilela Neumann

Musikk: Cornelius Mupondirio, Kudzai Sevenzo
Scenograf: Lena Newton
Skuespillere: Kudzai Sevenzo, Michael Kudakwashe, Tichaona Mutore