The Notebook (GB)

Svart humor fra de harde krigsårene.
Ord maler så levende bilder.

__ I The Notebook møter vi to tvillingbrødre som under andre verdenskrig lever i sosial isolasjon hos sin fattige bestemor på landet. Ettersom krigen strammer seg til, viser brødrene seg som moralister som strever med å etterleve egne prinsipper mens Sentral-Europa smuldrer opp av grusomhet og opportunisme.

The Notebook er basert på den ungarske forfatterens Ágota Kristófs prisvinnende roman med samme tittel. Det er et stykke svart humor om de harde krigsårene, der de to skuespillerne forteller sin urovekkende historie side om side, som om de er fanget i én opplevelse og én stemme.

Forced Entertainment er årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen. Gruppen ble etablert av Tim Etchells i Sheffield i 1984, og har siden gjort seg kjent for sin grensesprengende og sjangeroverskridende tilnærming til teater. «Forced Entertainment tar teatrets rolle i samfunnet på største alvor. De fornyer og utfordrer teatret og anerkjenner og utnytter kraften som ligger i denne kunstformen», sier prisjuryen i sin begrunnelse.

«Alt vårt arbeid nærmer seg spørsmålet om hva teater kan være , hvordan det kan snakke nå og hvordan det kan få kontakt med publikum nå … For oss er teatret alltid en slags forhandling, noe som baserer seg på det direkte møtet og potensialet for samtale og debatt», sier Forced Entertainments grunnlegger Tim Etchells.