Samfunnets støtter

Spennende som en kriminalhistorie, heftig som en kjærlighetsroman, like dagsaktuell som kveldens tv-nyheter. Samfunnets støtter er Ibsen på sitt aller mest underholdende.

Det handler om kjærlighetssvik, løgn og hemmeligheter – og ikke minst om ære, karriere og slue forretninger. Alle beundrer den eksemplariske familiefaren Konsul Bernick, som skaper arbeidsplasser og tar ansvar for byens vekst. Lite vet de om at den visjonære samfunnstoppen har bygget sin karriere og sitt ekteskap på en løgn. Når sannheten om fortiden tvinger seg frem, må han finne en måte å redde sitt omdømme på. Men er han en angrende synder, eller er det nok en gang spill for galleriet?

Den danske regissøren og tidligere sjef for Betty Nansen Teatret, Peter Langdal, er kjent for sine engasjerende oppsetninger av klassikerne. Sammen med et kremlag på elleve skuespillere skaper han en Ibsen-klassiker med en klar adresse til vår tid.

Samfunnets støtter er en Riksteatret-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret. 

 

Medvirkende: Henrik Mestad/Kim Haugen, Iren Reppen, Anne Ryg, Per Christian Ellefsen, John S. Kristensen, Ida C. Klem, Julie Støp Husby, Nils Golberg Mulvik, Victor Berg, Daniel Karlsson og Martin Lotherington/Even Rasmussen.

Regissør og manusbearbeidelse: Peter Langdal. Scenograf: Nicolaj Spangaa. Kostymedesigner:Karin Betz. Co-designer kostyme: Henrik Børgesen. Lysdesigner: Marianne Thallaug Wedset.Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramaturg: Tine Thomassen. Regiassistent: Pernille Skaansar.Produsent: Rebecca Mathisen.

 

 «Relevant og morsomt om dobbeltmoralens makt.» Dagbladet

 «Bunnsolid (…) velspilt av et stjernelag skuespillere» Fædrelandsvennen

 «Løgnen, sannheten og friheten (…) en teaterkarusell» Aftenposten

«Levende og godt teater» Vårt land

«Ibsen med enormt mye fart i (…) vil appellere til mange» NRK

«Høy underholdningsfaktor» VG