Little Europa (IT)

Møt lille Europa – barnet og monsteret som bryter opp familien sin.

Tenk deg en versjon av Lille Eyolf, der Ibsens Rita Allmers er en skandinavisk overklassekvinne, mens Alfred Allmers er en dagdrømmer fra Sør-Europa: De er foreldrene til lille Europa, et barn med en sjelden, mystisk sykdom, et lite monster: årsaken til at en dysfunksjonell familie brytes opp.

I forestillingen Lille Europa er ikke Europa den vakre dronningen kjent fra myten, han er snarere en slektning av oksen som gjorde henne gravid – en minotaurus som skaper redsel og samtidig medlidelse. Et barn verken far eller mor orker å leve med, og som ikke bare fører til at kjærligheten mellom dem tar slutt, men som også knuser drømmen om det perfekte partnerskap – drømmen som gjorde at de forelsket seg i hverandre i utgangspunktet.

Mens Ibsens karakterer så horisonten over fjellet, og med det et nytt, moralsk mål i livet, er det ingenting bak horisonten i Lille Europa. I dette post-apokalyptiske landskapet er det ikke noen ny moral, ingen som tar ansvar: Fortidens feil er glemt, og ingenting får deg til å tro at menneskeheten ikke vil gjenta dem.

Lille Europa er det andre kapittelet av VicoQuartoMazzinis Ibsen-trilogi, som undersøker Ibsens stemme i vår moderne verden.

 

Skuespillere: Michele Altamura, Gemma Carbone, Gabriele Paolocà, Maria Teresa Tanzarella

Regissør: Michele Altamura og Gabriele Paolocà. Scenograf: Alessandro Ratti. Lyddesigner og musikk: Daniele de Virgilio. Lysdesigner: Daniele Passeri. Kostymedesigner: Cristiana Suriani og Flavia Tomassi, Teknisk direktør: Stefano Rolla. Tekniker: Marco Oligeri