La deg være

Nært og rått om ensomhet og tilhørighet.

Det er sommernatt, og en guttegjeng drikker øl og svømmer i sundet. To personer kommer forbi. Alt går galt. De berørte trenger noen å dele det med. Noen å bebreide. De leter etter trygghet mens livet går i grus. Hvem har man vært og hvem vil man være når alt snus på hodet?

I forestillingen La deg være fortelles denne og flere andre historier gjennom ulike karakterer navngitt som Menneske, Venn, Bekjent, Fremmed og Fiende. Hver historie og hvert møte kobles sammen og blir i sum til en fortelling om ensomhet, brudd, tilhørighet og om hvem vi er for hverandre. Men dette er også en historie om håp, nåde og kjærlighet – og om hvem som står ved vår side når grunnen brister.

La deg være er et nyskrevet verk av Arne Lygre, en av vår tids mest toneangivende og viktige dramatikere. Siden debuten i 1998 har han mottatt både Brageprisen og Ibsenprisen, fått stor internasjonal oppmerksomhet og blitt oversatt til 15 språk. Lygre er husdramatiker ved Nationaltheatret.

Lygres vakre, nære og rå tekst er i gode kunstneriske hender: Den grensesprengende Rebecca Ringst skaper scenografi og kostymedesign, mens den unge og fremadstormende Johannes Holmen Dahl står for regi. Han avsluttet sin utdanning ved Kunsthøgskolen i Oslo sommeren 2015 og har det siste året jobbet ved Dramaten i Stockholm, hvor hans oppsetning av Jon Fosses Barnet høstet strålende kritikker.

 

I rollene: Tone Mostraum, Andrine Sæther, Glenn André Kaada, Hanne Skille Reitan og Olav Waastad.

Regi: Johannes Holmen Dahl. Scenograf og kostymedesigner: Rebecca Ringst. Lysdesigner:Norunn Standal. Maskør: Eva Sharp. Dramaturg: Mari Vatne Kjeldstadli.