And on the Thousandth Night (GB)

Sju konger og dronninger forteller alle verdens historier – i én.

__ STYKKET And on the Thousandth Night henter tittel og inspirasjon fra Tusen og én natt og utforsker forholdet mellom en historie og dens fortellere og publikum. Sju konger og dronninger, kledd i billige røde kapper og pappkroner, forteller en historie som stadig tar nye vendinger. Her blandes filmplot, religiøse fortellinger, barnebøker, vitser og moderne myter, skrekkhistorier, kjærlighetshistorier og erotiske fortellinger. Kongene og dronningene overdriver, avbryter og stjeler fra hverandre. Kanskje er deres fortelling alle verdens historier i én?

Forced Entertainment er årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen. Gruppen ble etablert av Tim Etchells i Sheffield i 1984, og har siden gjort seg kjent for sin grensesprengende og sjangeroverskridende tilnærming til teater. «Forced Entertainment tar teatrets rolle i samfunnet på største alvor. De fornyer og utfordrer teatret og anerkjenner og utnytter kraften som ligger i denne kunstformen», sier prisjuryen i sin begrunnelse.


«Alt vårt arbeid nærmer seg spørsmålet om hva teater kan være , hvordan det kan snakke nå og hvordan det kan få kontakt med publikum nå … For oss er teatret alltid en slags forhandling, noe som baserer seg på det direkte møtet og potensialet for samtale og debatt», sier Forced Entertainments grunnlegger Tim Etchells.