Peer Gynt

Regissør Alexander Mørk-Eidem vil ta tilbake Ibsens kritiske Peer Gynt. Derfor plasserer han Peer hos Skavlan. Her får vi røverhistorien til Norges største egoist.

Peer Gynt har rundet 50 – og føler det er på tide å gjøre opp status for sitt ville liv. Nå legger han alle kort på bordet, i beste sendetid. Mens Henrik Ibsen satte Peer inn i et heilnorsk bygdesamfunn, har regissør Alexander Mørk-Eidem valgt å la løgneren og opportunisten Peer Gynt få utfolde seg i det norskeste: i studio hos Fredrik Skavlan. Her blir han konfrontert med seg selv og det livet han har levd.

Den ettertraktede og prisbelønte regissøren Alexander Mørk-Eidem har skrevet om og modernisert teksten – som fortsatt går på rim. Vi befinner oss i Norge anno 2014. fra Skavlan-studio forteller Peer sin historie, sammen med en rekke norske kjendiser. Det skal vise seg at kjendisene også er karakterer i Peer Gynt.

Eindride Eidsvold spiller Peer, en sjarmerende drittsekk som dealer med både våpen og mennesker. Og som i ethvert Skavlan-show medvirker en musikkartist. Dette er Solveig, som spilles av låtskriver og sanger Amina Sewali. Gjennom hele forestillingen byr hun på nyskrevet materiale og kjemte popsvisker.

Mørk-Eidem ønsker å ta tilbake Peer Gynt, som fra Ibsens side ikke var skrevet som noen feiring av det norske. Er det sånn at vi i Norge anno 2014 dyrker de sidene ved Peer Gynt som Ibsen tok avstand fra: kynismen, egoismen og jakten på egen suksess? I 2014 er både Peer Gynt og Norge i midtlivskrise. Peer fyller 50, og Norge feirer grunnlovsjubileum. Man har nådd sine mål: penger, velstand og status. Hva nå? Hvilke spørsmål har Skavlan på lur? Blir både Peer – og Norge – tatt med buksene nede?

Les mer.