Immer noch Sturm (DE)

Bli med vinner av den internasjonale Ibsenprisen 2014, Peter Handke, på en reise i minnenes Europa.

Dette er historien om en slovensk bondefamilie i Kärnten i Østerrike, truet av språkforbud og trusler om massedeportasjon under nazistene. De deltar i motstandsbevegelsen, men etter krigen, etter bare noen få uker med frihet, blir de igjen undertrykket og utstøtt.

Immer noch Sturm («Fremdeles storm») er en reise mellom fortid, drømmer og ulike verdener. Den anerkjente østerrikske forfatteren og dramatikeren Peter Handke tar oss med på en ferd gjennom Europas fortid og frem til nåtiden. Gamle brev og fotografier, minner og historier som slektningene hans har fortalt hverandre, er sporene han følger. Fortelleren husker sine forfedre som et fotografi i svart-hvitt. Han plasserer seg selv inn i bildet og blåser liv i det, litt etter litt. Han skaper levende og lekende personer som krangler med hverandre, som opplever lykke og sorg – og han møter sine besteforeldre, tanter og onkler. Fortelleren er en gjest i erindringenes fellesskap, men de han møter ønsker ham velkommen og viser veien til barndommens steder.

Immer noch Sturm, i regi av Dimiter Gotscheff, ble uroppført på Thalia Theater i Hamburg i 2011. Både Peter Handke og oppsetningen har mottatt flere priser. Handke tildeles Den internasjonale Ibsenprisen for 2014.

Produsert av: Thalia Theater
Av: Peter Handke
Regi: Dimiter Gotscheff