Hedda Gabler (NO)

Kom tett på Hedda Gabler med Juni Dahrs Visjoner Teater – fra innsiden av Heddas hus.

En av Ibsenfestivalens mest intime scener er ikke en scene i det hele tatt. Som en av de få heldige kan du nå bli invitert med inn i stua til Hedda Gabler på Sæterhytten på Bygdøy og oppleve Ibsen fra innsiden av Heddas hus. Du kommer ikke tettere på enn i denne forestillingen.

Juni Dahr er kunstnerisk leder av Visjoner Teater og fronter et skuespillerbasert teater. Gjennom Visjoner Teater har hun utviklet en tydelige kunstnerisk profil, som er unik i norsk teaterlandskap, og forestillingene gjester internasjonale teaterfestivaler. Spillestedene er ofte utradisjonelle arenaer i inn- og utland. Visjoner Teater og Juni Dahr har mottatt mange priser for sitt kunstneriske arbeid . Hedda Gabler på Sæterhytten ble nominert til Heddaprisen 2011 for «særlig kunstnerisk innsats».

Sæterhytten, som er en del av Bygdø Kongsgård, gir en ny dimensjon til Hedda Gabler. Omgivelsene og geografien er også en del av Hedda Gablers verden med dagslyset som langsomt svinner, byen i det fjerne, himmel, trær og fugler på Bygdøy.

 

Spillested: Sæterhytten, Bygdøy.
Produsert av: Visjoner Teater.
Idé og kunstnerisk konsept: Juni Dahr.
Tekstbearbeidelse: Juni Dahr og Tonje Gotschalksen.
Instruktør: Tonje Gotschalksen.
Med: Juni Dahr, Nina Woxholtt,  Lars Øyno, Robert Skjærstad og Hauk Heyerdahl.
Kostymer: Silje Fjellberg.
Produsent: Marianne Roland.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for Utøvende Kunstnere.

 

 «Dette er en ren og klar Hedda Gabler i en scenografi som passer: Dratt mellom det lukkede rom og naturens frihet.» Dagbladet

«Dette er nok det nærmeste vi kommer en fullkommen Hedda Gabler.» Kulturspeilet

«Med 40–50 publikummere tett på blir det en helt spesiell atmosfære. Her bringes Henrik Ibsen ut av teatret og inn i virkelige rom. Det gir kraft og realistisk forståelse av hva som foregår i Ibsens indre drama...» Aftenposten