Gjengangere

Noen ganger er familien slett ikke den trygge havn. Hvorfor ødelegge det aller næreste?

Det skal handle om familie. Ikke om kjærlighet og beskyttelse, men om de ødeleggende krefter i de aller næreste relasjonene. Det handler om arv og miljø, skyld og ansvar. Er det sånn at familien farger valgene og livene våre, også når vi forsøker å fri oss fra den?

Historien gjentar seg. og teatret gjentar historiene. Den doble referansen i stykkets tittel inviterer til en undersøkelse av det gjentagende. Det vil regissør Victoria Meirik gripe tak i. Hvorfor gjentar vi de destruktive handlingene i familien vår? Og hva skjer når økonomien er limet i relasjonene våre?

I Meiriks regi tar Gjengangere form av en psykologisk thriller. Inspirert av skrekkfilmens fortellergrep lar hun tilskuerne titte inn i familieboligen, uten at karakterene vet at de blir observert. Publikum blir kikkere og konfronteres med spørsmålet: hvem er det egentlig som tar livet av hvem?

Hemmeligheter, intriger og løgner virvles opp, og skam, sykdom og utro ektemenn kaster skygger over den oppvoksende generasjonen. Når vi erkjenner løgnen, kommer vi også nærmere sannheten.

Mer info