Ghosts – Composition/Ibsen (JP)

Hva skjer med oss mennesker i en fragmentert verden, kanskje uten virkelig substans, spør det prisvinnende teaterkompaniet shelf, fra Japan.

Hva har skjedd med selvet vårt? Er det i ferd med å rakne? I Ibsens samtid fødtes ideen om det indre selv, menneskets ego. Gjennom arbeidet med Ghosts – Composition/Ibsen ønsker regissør Yasuhito YANO å beskrive hva som skjer i det indre selvet for mennesker som møter problemer av i dag. I en verden som er fragmentert og kanskje uten virkelig substans.

Det prisvinnende teaterkompaniet shelf fra Japan har høstet flere utmerkelser for sine Ibsen-produksjoner. I 2011 mottok shelf Nagoya Citizens Art Festival Award for Theater 2011 for denne tolkningen av Gjengangere. Teatret er velkjent for sine utfordrende og spektakulære oppsetninger.

I Ghosts – Composition/Ibsen bringes flere utenforstående inn i forestillingen, og karakterene tvinges til å interagere. YANO ønsker å finne frem til essensen i Ibsens drama – en essens som ligger i ruiner når ideen om det menneskelige selvet brytes ned. YANO tilnærmer seg teksten fra ulike perspektiver, og i distansen som oppstår mellom skuespiller og tekst ligger nøkkelen til forståelse, mener regissøren.